Tip os
Sine Rahbek

Ældreområdet: Der skal nytænkning til

08. september 2017, 06.21

LÆSERBREV Jeg var mandag aften til folkemøde på Ikast Bibliotek - og hold da op en øjenåbner det har været. Overskriften lød "Hvad gør vi ved de ældre og dem, der plejer dem", og jeg er glad for, at jeg tog med. Jeg kom til mødet med en agenda om, at spørge panelet om man dog ikke kunne kigge på al det unødvendige bureaukrati der er, og jeg kunne til min store glæde konstatere, at jeg ikke var den eneste der havde fået den idé. Det gik så vidt, som at jeg slet ikke fik muligheden for at tale på mødet - jeg var for sent ude - men sådan kan det gå, når man har for travlt med at lytte.

En stor ros skal lyde til Preben Skjøth for at have arrangeret mødet - jeg har altid, og vil altid være, en stor fortaler for private initiativer. Som afslutning havde Preben skrevet en resolution som summerede mødets indhold op, og den vil sikkert komme til at pryde diverse medier. Jeg er 90% enig i ordlyden af resolutionen, og derfor udviste jeg også kun en lille protest til sidst. Politikerne har et ansvar for hvordan systemet omkring de ældre er bygget op, og jeg hører også, at elastikken er ved at sprænges, men det er forfejlet, og en misforståelse, at skyde skylden på nationale skattelettelser - især i en debat som har omdrejningspunkt i den kommunale service. Skattelettelser giver vækst i samfundet, hvilket er en nødvendighed, for at kunne opretholde det nødvendige serviceniveau. Vi er nået til det punkt, hvor en forøgelse af skatten ikke giver mere værdi, fordi vi har skabt et monster af et system, som sluger alle pengene. Vi skal bruge pengene smartere i stedet.

Jeg hørte også at de ansattes og de pårørendes indtryk af tingenes tilstand, ikke helt stemmer overens med politikernes, og når politikerne kommer på besøg, er det ofte et glansbillede de får stillet op, så alt ser fint ud. Jeg vil ikke lade som om at jeg er ekspert på området, men jeg er meget interesseret i at lære mere om det, så jeg sender hermed en forespørgsel ud, til alle kommunens plejehjem: Jeg ville gerne bytte en af mine fridage fra skolen ud, med en dag på plejehjem sammen med en medarbejder, for at se den ægte hverdag. Der må være en interesse i at vise virkeligheden til et (forhåbentligt) kommende byrådsmedlem, og jeg forestiller mig, at det ville blive nogle lærerige timer, som jeg vil kunne bruge senere.

Der skal nytænkning til for at løse problemet, for det er ikke kommet pludseligt, og lige nu ser det ud til, at det der er blevet gjort indtil videre, ikke rigtig virker. Det er bl.a. derfor at jeg tror på, at jeg vil kunne gøre en forskel i byrådet.


Ordet er dit