Tip os

Le Mans-stemning på Lysholt Allé i Ikast

LÆSERBREV | For nøjagtig to år siden forsøgte jeg med dette læserbrev at appellere til bilisterne fra Peter Bonnens Vej om at nedsætte hastigheden på Lysholt Alle, men det er ikke alle, der har set eller fattet budskabet, så derfor denne gentagelse.
27. juni 2012, 13.41

Vi er så heldige at bo i en dejlig andelsbolig på Michael Anchers Vej og nabo til Peter Bonnens Vej.

Her hersker der som regel fred og ro. Her bor overvejende pensionister, som jo enten trisser lidt rundt i haven eller passer på børnebørn !

Men nogle dage (ikke hver dag) er F?.. løs på Lysholt Alle. Vi har baghave ud til denne vej. Her kan man, hvis man lukker øjnene og bruger sin fantasi, føle det, som om man har slået lejr klos op ad udkørslen fra Pitten på Le Mans (udtales vist nok "Lø Maang).

Sådan lyder det, når en eller flere m/k-er i bil lægger fra land om morgenen, eller vender hjem om aftenen.

Der køres alt for stærkt. Der er ca. 100 meter fra udkørslen ved PB-vej og hen til MA-vej. Jeg vil gætte på, at nogle af "racerkørerne" (med en cigaret i mundvigen og mobilen for øret) har rundet 70-90 km/time, når de passerer her. Hvem der har den uofficielle rekord vides ikke, men de bør alle vide at max-hastigheden er 50 km/timen.

Her er ikke tale om unge uoplyste fartbøller. Nej, skal man dømme ud fra bilmærkerne(Audi/BMW/Mercedes), er der tale om succesfulde (ansvarsbevidste?) voksne billister.

Farten dræber, hedder det i en kampagne, og det vil den gøre den dag en trafikant fra en af de mange sideveje undervurderer jeres hastighed og kører, eller går ud foran en af jer..

Husk på: Jeres børn og pårørende er blandt de øvrige trafikanter. Der er ingen fodgængerovergang til skolebørn, hundeluftere, kørestolsbrugere og andet godtfolk.

Måske skulle man overveje etablering af et sensor-styret højtaleranlæg (á la DSB): "Gå ikke over gaden, der køres race!".

Noget burde der gøres - men hvad ?


Ordet er dit