Tip os

Lokal virksomhed vinder Produktprisen 2012

Virksomheden InVentilate fra Birk vandt i går Ingeniørens Produktpris i kategorien Iværksætter for produktet MicroVent.
08. november 2012, 12.48

”Produktet vil få en stor samfundsmæssig værdi og fortjener derfor stor kommerciel udbredelse”, lød de rosende ord fra  Ingeniørens dommerpanel ved gårsdagens prisoverrækkelse af Ingeniørens Produktpris 2012, hvor det rørløse ventilationssystem, MicroVent, vandt i kategorien Iværksætter.

Kravene til bygningers energiforbrug skærpes markant i disse år, ligesom priserne på el og varme er stigende. Derfor vil der blive satset massivt på renovering af den eksisterende bygningsmasse de kommende år. En energi- og  pladsbesparende ventilationsløsning som MicroVent udemærker sig ved at være rentabelt at implementere og anvende til renovering af ældre bygninger modsat traditionelle løsninger på markedet. Samtidig har systemet et revolutionerende lavt energiforbrug og en høj varmegenvindingsgrad, som ikke alene kommer bygherren, men også miljøet til gode.

Én løsning på flere problemer gjorde udslaget

Produktprisen 2012 foregik i år i Nokias gamle bygninger i Sydhavnen i samarbejde med Aalborg Universitet, hvis  københavner-afdeling nu har adresse i bygningerne. I alt blev der uddelt ni priser inden for ni forskellige kategorier.

Glæde svær at skjule

Hos Morten Lundehøj, der er administrerende direktør og partner i InVentilate, var glæden over prisen stor: ”Produkt-prisen i kategorien Iværksætter betyder noget helt særligt for os, fordi prisen repræsenterer en anerkendelse fra den etablerede ingeniørbranche i Danmark, siger han og fortsætter:
”Det har stor værdi for vores produktudvikling, at netop ingeniørerne påskønner nye veje til energioptimering i byggeriet, som fx vores mikroventilationsprodukt, der bruger under en femtedel i el i forhold til traditionelle systemer. I det hele taget har vi oplevet stor opbakning og interesse fra kunder, investorer og lokale erhvervskræfter, uden hvilke vi som iværksættere ikke ville have været dér, hvor vi er i dag.”

BILLEDET:
InVentilate overrækkes her Produktprisen 2012 i kategorien Iværksætter. Fra venstre er det administrerende direktør Arne Steinmark, Ingeniøren, administrerende direktør Morten Lundehøj og udviklingschef John Børsting fra InVentilate samt Jørgen Mads Clausen fra Danfoss. (Foto: InVentilate).


Ordet er dit