Tip os
 • 1/: På tværs af partierne stillede kvindelige kandidater op til lyserød lørdag
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Opvarmning på Torvet - inden løbeturen
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Dine Raabjerg og Annette Mosegaard fra konservative tog del i opvarmningen
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Løbeturen gennem Strøgcentret var heldigvis uden regn!
  Foto: Hamistolen PhotographyLyserødt regnløb samlede penge til »Støt Brysterne«

Og de politiske kvinder bakkede op - og førte valgkamp
11. oktober 2017, 08.56

IKAST-BORDING Det stod ind i mellem ned i stænger, og veje og stier gav våde tæer og gennemblødte løbedragter, da arbejdsgrupperne bag Støt Brysterne-kampagne gennemførte Lyserød Lørdag med løbeture i både Bording og Ikast.

I Ikast samledes man på Torvet, hvor de fleste krøb i ly under sejlet inden opvarmningen. Og så gik det ellers ned gennem Strøgcentret. Hvor der trods alt var tørt. Værre blev det i engområderne i nordbyen, hvor man ind i mellem nærmest løb i søer af vand.

Men humøret var højt, da man sluttede ved Kunstpakhuset.

Med i arrangementet var også en stor gruppe kvindelige kandidater, der på tværs af partiskel tog på rundtur til både Brande og Ikast for at støtte brysterne - og i øvrigt gøre lidt reklame for at stemme på kvinderne ved det kommende valg.

De havde sågar forberedt lidt fællessang og sang lystigt - det alvorlige emne til trods - med på Inge Dinis' tekst:

»Jeg vil male dagen rød. Men det skal være lyserød. Vi vil nemlig bryster støtte - og så lig' et venskab knytte. Mønt til forskning - det kan nytte. Dagen den er lyserød.«

I Bording varmede man - på grund af regnen - op i Væksthuset. Her var 60 lokale borgere klar til at løbe. De slap dog for en garanteret smattet tur langs den nye hjertesti. Man ændrede i sidste øjeblik planerne til en mindre smattet rute.

Overskuddet fra de lyserøde lørdage går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Bjarne Sass-Pedersen fra arbejdsgruppen siger, at 200 var ude at løbe i Ikast og Bording.

- Der var en utrolig god stemning hele vejen rundt, og vi havde også lige en stand ved vinfestivalen om fredagen. Resultatmæssigt bliver det under sidste år, men vi forventer alligevel at sende et pænt beløb til »Støt Brysterne«, siger han.
Ordet er dit