Tip os
  • 1/: Allan Vad Nielsen sammen med sin hustru Lisa og parrets børn Oskar, Smilla og Sofia foto privat
  • 1/: Allan Vad Nielsen er ny CEO ved Hummel foto privat
  • 1/: Allan Vad Nielsen er ny CEO ved hummel. foto Privat

Med Hummel's vinkler på skuldrene

41-årige Allan Vad Nielsen glæder sig til sin nye rolle som Christian Stadils wingmand i Hummel
17. maj 2017, 14.47

DIREKTØR 1. august 2017 får han vinkler på skulderen - anerkendte danske designvinkler, som har været kendt i sportsverdenen i 94 år.

Allan Vad Nielsen er den nye CEO for Hummel og blev forleden præsenteret på et stort pressemøde af den excentriske bestyrelsesformand og ejer Christian Stadil, der for alvor gjorde sig bemærket, da han med fynd og klem smed Allan Nielsens forgænger på porten ved at hamre knytnæven i bordet for rullende kameraer.

Kendte man ikke Hummel før, så gjorde man det i alt fald nu.


Kemi

Men trods den for Christian Stadils noget overraskende adfærd, så er Allan Vad Nielsen ikke spor bekymret over det kommende samarbejde med bestyrelsesformanden, som han føler han har god kemi med.

Allan Vad Nielsen er ydmyg over at blive sat ved styrepinden for den hæderkronede danske virksomhed, der har høje ambitioner om at hæve omsætningen fra én til to milliarder over de kommende år.

Opgaven og det svimlende tal får ikke den smilende mand til at rynke det mindste på panden.

Han er vant til opgaver, store ambitioner og faktisk endnu større tal.


Milliarder

Allan Vad Nielsen kommer fra tekstil-mastodonten, Bestseller - hvor der på koncernbasis regnes med tocifrede milliardtal.

Bestseller-familien så i 2002 potentialet i Allan Vad Nielsen, der blev ansat som sales manager og sendt til England, hvor det ikke gik så godt som på de øvrige europæiske markeder.

- Jeg startede i et lille kælderlokale og bankede på mange døre og kørte mange kilometer på de engelske motorveje og lykkedes med at bygge en organisation op, der i dag har 100 medarbejder og en milliardomsætning, fortæller Allan Vad Nielsen, der i dag bor med sin familie i Ikast.


Topchef

Hans opgave lykkedes til fulde, og han arbejdede sig op gennem organisationen og var - som han selv forklarer det - nærmest gift med Bestseller, hvor han var en del af den absolutte topledelse - Executive management board - ved sin afsked.

- Jeg følte nærmest jeg var utro, når jeg mødtes med Hummel-ledelsen og havde du spurgt mig for et par måneder siden, så var jeg overbevist om, jeg skulle blive, hvor jeg var. Jeg var glad for mit arbejde, blev udfordret og lavede det ,jeg gerne ville.


Chancen

Men jeg var omvendt også nødt til at tage en ny kurs, fordi jeg fik chancen og muligheden. Den får jeg måske ikke igen, siger Allan Vad Nielsen.

Han er vokset op i Bording, hvor fodbold var en stor del af hans liv. Derfor er sportsbrandet Hummel inde under huden.

- Jeg spillede fodbold med mine venner hele tiden og husker tydeligt landsholddrengene i Hummel-design. Det brand indeholder alt det, jeg er gjort af. Sport, køb, salg, handel og chancen for at arbejde med mennesker og lederskab, siger Allan Nielsen.


Sportsmærke med kant

Selvom han næsten deler DNA med Bestseller, så er han imponeret af Hummel som sportsmærke med kant.

- Hummel samarbejder med en sportsklub på Christiania, men er også sponsor for både det afghanske og danske landshold, flere af klubberne i de bedste ligaer i både Tyskland og Spanien, og jeg blev i ansættelsesforløbet klar over, at jeg var nødt til at prøve, mens jeg stadig havde energien, drivet, engagementet og lysten. Og også det faktum, at jeg nok ikke fik chancen igen, siger den lidt stolte midtjyde.

Han har ingen fine guldrandede eksamenspapirer, men ti års skolegang på Bording Skole, efterfulgt af en HH eksamen fra Handelsskolen i Ikast.


Bilka-elev

- Jeg var en af de sidste på min årgang, der fik job. Jeg blev ansat som salgselev i Bilka i Holstebro og opdagede for alvor, at det kræver hårdt arbejde, at gå på arbejde og få opfyldt sine ambitioner.

Jeg arbejdede meget, fik en masse venner og troede vel, at jeg kunne skrue gevind på rundetårn, siger Allan Vad Nielsen.

Efter endt uddannelse, hvor han blandt andet kom tæt på slutforbrugerne, flyttede han til Århus og blev ansat som indkøbsassistent ved Dansk Supermarked og videre til et værktøjsfirma i Aulum, hvor han oplevede, at han fik et stort ansvar allerede fra starten.

- Generelt kan man sige, at jeg også dengang var heldig med at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Jeg har været usandsynlig heldig med at møde nogle mennesker, der har troet på mig og givet mig et ansvar. Jeg har lavet fejl, store og dyre fejl. Men også lært af det, og så har jeg været begunstiget af at have nogle rigtige dygtige kolleger omkring mig, så vi har løftet i flok, siger Allan Nielsen.

Han glæder sig til at sætte sig for bordenden i Hummel og har ikke de store skrupler ved at skulle arbejde tæt sammen med Christian Stadil, der ejer og er bestyrelsesformand i virksomheden.


Nysgerrig

- Vi har fælles kemi. Det opdagede jeg under hele ansættelsesforløbet. Jeg er nødt til at følge min nysgerrighed og prøve det af. Men man er også nødt til at gøre det med hjertet. Hummel har en masse værdier, som jeg kan stå inde for, men jeg ved også, at Stadil er en person, der har mange spændende tanker og ideer. Det bliver min opgave at hive dem ned og få det realiseret i samarbejde med medarbejderne. For en af de ting, jeg allerede har konstateret, er, at der er en meget flad organisation. Alle er lige. Jeg har stor respekt for mennesker og det, de kan. Det handler om at finde potentialet hos den enkelte og lade dem udvikle sig med det, siger den kommende Hummeldirektør.


Familiefar

På trods af de mange erhvervsmæssige udfordringer, så er Allan Vad også et stort familiemenneske, der forsøger at slukke både telefoner og computer mellem klokken 17 og 20.

- Jeg vil være nærværende for mine børn. Jeg er en rigtig legeonkel og er den, der nemt overtales til at spille fodbold eller tage en tur på trampolinen. Det er en succes for mig, at de lige så tit går til mig som til deres mor. Det er min hustru Lisa, der er det store omdrejningspunkt for, at jeg kan påtage mig en opgave som dette. Jeg ved, hun er der og altid har været der. Med tre børn og deres fritidsinteresser, så kunne hverdagen ikke fungere uden hende, siger han.


Familiefar og fodboldven

- Det er vigtigt for mig, at der er tid til at lege, man skal huske at have det sjovt, når man er på arbejde. Det skal ikke være sur pligt hele tiden. Som barn havde jeg altid en bold med i skole, så jeg kunne spille fodbold med vennerne i skolegården.

- Jeg husker en gang, jeg cyklede af sted til skole og blev stoppet af politiet: Er der ikke noget du har glemt, spurgte han.

- Jo, svarede Allan Vad Nielsen brødbetynget: Jeg har glemt min cykellygte... Betjenten spurgte nysgerrigt, hvor den unge knægt egentlig var på vej hen og fik svaret: I skole.

- Det troede han ikke rigtig på og spurgte igen, om det ikke var noget jeg havde glemt....og jeg måtte så konstatere, at jeg i min iver efter at komme til at spille fodbold, havde glemt min skoletaske...fortæller Allan Nielsen og afslører, at han på trods af en forventet stor arbejdsbyrde som direktør for Hummel og et ønske om at være nærværende far for sine tre børn i alderen 10, 8 og 5 år, stadig vil prioritere at nå at spille fodbold med gutterne og drikke en bajer med dem i omklædningsrummet efterfølgende...


Ordet er dit