Tip os
  • 1/: Der blev udvekslet hilsner, knus, kram og ikke mindst alskens former for skål, da Ikast mødtes til årets store familie- og havefest - her under koncerten med Anne Linnet.
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Ulrik von Blücher har været med i rigtigt mange år og elsker stemningen, musikken og gæsterne.
  • 1/: Jette Bjerregaard er debutant som frivillig, men tager sig her en slapper inden der er festivalmaver, der skal mættes.
  • 1/: Tanja Damgaard Jensen forelskede sig i en ikastbo, og med det fulgte hvervet som frivillig.
  • 1/: Der blev udvekslet hilsner, knus, kram og ikke mindst alskens former for skål, da Ikast mødtes til årets store familie- og havefest.
  • 1/: Der var frivillige, der ikke havde det store at lave, mens solen stod højt og tørsten var intakt. Blandt disse var kaffemanden.

Mens vi venter på Linnet

En kort rundtur til frivillige, mens de gjorde sig klar til lørdagens brag af en fest
21. juni 2017, 11.23

musikliv Der er langt mellem gæsterne denne lørdag eftermiddag, men der bydes heller ikke på andet end lydprøver.

- Diskanten skal ned, fastslår en guitarist, der klimprer lystigt videre, mens de få gæster forsøger at lukke lyden ude og solskinnet ind.

Samtidig er sorte t-shirts klart i overtal på festivalpladsen. Det er de omkring 100 frivillige, der så småt er ved at indtage deres positioner til sidste kapitel af årets Ikast Musikliv, der finder sted her lørdag eftermiddag og aften.

En af dem er Ulrik von Blücher, der ved dette års Musikliv kan fejre 10 års jubilæum som frivillig.

Han har taget opstilling ved indgangen til festpladsen, hvor han har til opgave at kaste et blik i tasker og andet, der kan rumme spiritus samt andre mærkelige ting, som ikke er tilladt at have med ind.

Den slags er der nu kun ganske få, der prøver på.

- Jeg ser hvert år frem til det her. Der er et godt sammenhold mellem os frivillige. Samtidig møder jeg jo de fleste gæster med den opgave, jeg har, og alle er glade og i feststemning. Samtidig får jeg jo også en gang gratis musik, så det kan næsten ikke blive bedre, siger den 30-årige ikastbo.

Bortset fra tjensen som frivillig i Ikast Musikliv går Ulrik von Blücher i øjeblikket ledig, men håber på snart at komme i arbejde som eventmager eller kontorassistent.


Knus og kram

Han er samtidig glad for, at Musikliv i år har budt på en forfest for de frivillige, så man har kunnet lære hinanden endnu bedre at kende, og så glæder han sig til den traditionelle fest lidt senere, hvor de omkring 100 frivillige fejrer, at man atter har ydet en indsats, der overhovedet gør et arrangement som Ikast Musikliv muligt.

Ulrik von Blücher må dog indstille snakken og i arbejde. Det begynder så småt at strømme til med musikliv-gængere, og mange af dem har en taske eller rygsæk med, der lige skal tjekkes.

Festivalpladsen befolkes langsomt, og der kommer så småt gang i ølhanerne, der ellers indtil nu har stået på pause denne lørdag. Bortset fra en enkelt reparationsting, bliver der ikke kvalt det store antal fadbamser, mens der er Stjernefrø om formiddagen.

Nu myldrer det ind med mennesker i sommergevandter, men ellers er der alle former, farver og frisurer samt enkelte helt uden - altså frisure.

Mens sommertøjet luftes bliver der gavmildt delt ud af hilsner, knus og krammere. Der er dømt almindelig gensynsglæde.


Debutant på holdet

Mens der altså er kommet pænt gang i ølsalget, så er der noget mere stille i det store madtelt, hvor man skal sørge for at holde musiklivs-gæsternes burger- og pølsebalance i niveau.

Her står blandt andre Jette Bjerregaard, der er debutant på frivilligholdet.

- Det var nogle bekendte, der spurgte, om det ikke lige var noget for mig. Jeg overvejede lidt og meldte mig så til. Den eneste betingelse var, at jeg slap for at have noget med toiletterne at gøre, smiler Ikast-pigen, der i det daglige arbejder hos Siemens.

Hun slap for lokumstjensen og kom i stedet til at stå for maden.

- Det er rigtig hyggeligt, men jeg ved endnu ikke, om jeg er frivilligt eller gæst næste år, siger Jette Bjerregaard.

Mens der hersker stilhed blandt salathoveder og pølsebrød, så er der anderledes gang i den blandt de frivillige, der har valgt at trække i griseuniformer i den bar, der er nærmest indgangen.


Kærlighed førte til Ikast

En af grisebasserne er Tanja Damgaard Jensen.

Det var kærligheden, der førte den 26-årige vestjyde fra Struer til Ikast, hvor hun danner kærestepar med sin Peder.

- Jeg har været med siden 2013, og det er faktisk en rigtig god måde at lære folk at kende på, når man er helt ny i en by, mener Tanja Damgaard Jensen, der har stået i bar hvert eneste år.

- Man har selv lidt indflydelse på, hvad man gerne vil lave, siger Tanja, der haster videre med at tanke skummede fadøl op i krus og kander.

For mange frivillige og adskillige gæster er Ikast Musikliv blevet til det, der var meningen fra starten - en stor familie- og havefest til glæde og gavn for ikastboerne og andre, der holder af rytmisk musik.

Det hele startede som en børnekarneval tilsat lokale bands tilbage i 2003, hvor det hed Rock i Maj - året efter blev det så til Ikast Musikliv, der siden da har været med til at samle alle årgange i Ikast.

Og denne lørdag var ventetiden ved at være ovre.

Konferencieren gør sin entré, og præsenterer en af de store navne på den danske pop- og rockscene - Anne Linnet.

Og festen kan begynde igen!Ordet er dit