Tip os
Nanna på 9 år og Daniella på 8 år skal med for første gang og glæder sig vildt


MGP-stjerne: - Vi skal ikke skabe stjerner

MUSIKLIV | - Vi skal skabe oplevelser med musikken, siger Grand Prix-star Ditte Marie som sammen med ZigZag hørte på små musikalske spirer i pinsedagene.Se videoklip fra audition KLIK HER
30. maj 2012, 07.11

STJERNEFRØ | De kom med nerverne udenpå tøjet og med dirrende stemmer - men de forlod musikskolens lokale et par centimeter højere, et kram fra Grand Prix-stjerne Ditte Marie rigere og en overbevisning om, at de var de sejeste.

Sådan har det været hver gang Ditte Marie Kristensen sammen med Mikael Klejs og Ole Sørensen fra bandet Zigzag få uger før den store musikfestival i Ikast dukker op til "audition" for at lytte til de mange piger - desværre ingen drenge - som gerne vil stå på den store scene til årets Ikast Musikliv den 16. juni og trykke den af - med et ægte band i baggrunden.

- Her er ingen vindere alle skal med - vi skal bare sørge for at vi får valgt den rigtige sang og snakket det igennem. Så audition er egentlig ikke det rigtige udtryk. Det her er mere frø end stjerne. Det er mere oplevelser med musikken, vi går efter, end at finde talenter. Og vi synes, det er så feeedt at se og høre de mange børn komme her, lyder det fra Ditte Marie og "hendes" to drenge i en pause pinselørdag, hvor musikskolen summede af musikalske børnehits.

Og det de tre formår er gang på gang er at give børnene en modsat X-Factor-oplevelse a la Blachmann når han er værst. En tro på, at de kan noget. Her sorteres ingen fra, der er ingen der smides ud, der er ingen vindere. Først og fremmest skal der etableres en varm, kærlig og tryg atmosfære mellem bandet og de mange optrædende - 37 i alt - som skal skabe Musiklivs store oplevelse lørdag eftermiddag den 16. juni.

- Nogle kommer og har klart et potentiale, som bare skal skubbes i gang. Andre kommer og kan bruge musikken og sangen som en oplevelse. Nogle kan blomstre op og profilere sig i forhold sig andre fag i skolen, som de måske ikke er så gode til. Vi synes børn i dag fortjener at opleve musik live, og vise dem at det bare handler om turde og bryde grænser. Vi sår gerne nogle musikalske frø en gang om året her i Ikast - og vokser nogen af dem og bliver til store flotte musikalske blomster, er det da helt fedt. Men det er ikke målet i sig selv, siger Ditte Marie, Mikael og Ole.

Har man købt billet til Ikast Musikliv er der gratis adgang til Musikliv Junior og Stjernefrø lørdag den 16. fra kl. 11. ellers er entreen 50 kr. Børn er dog gratis.


Ordet er dit