Tip os

Mors pædagogiske røv

Foredrag i aften på biblioteket
19. april 2017, 17.16

foredrag - To verdener klasker sammen: På den ene side er der mere nøgenhed i medierne end nogensinde, og på sociale medier flashes »bikini bridges«, store bryster og smalle lår - klar til at blive vurderet og tildelt likes. På den anden side er kvinder blevet mere blufærdige i deres almindelige liv. Vi dækker os til i svømmehallen, bruger bikinitop, og mange børn ser aldrig deres forældre nøgne, siger foredragsholder er Mette Goddiksen, debattør, klummeskribent, blogger på villapyt.dk og croquismodel gennem 20 år.

- Det giver en farlig cocktail, hvor almindelige unge kvinder tror, de skal leve op til dét, de bombarderes med i medierne, for de ser ikke mange almindelige kroppe - og kroppen er mere til vurdering og eksamen end nogensinde bl.a. på grund af hele det store sundhedsfokus. Det giver en modbølge, hvor almindelige mennesker viser deres uperfekte kroppe frem i for eksempel Doves kampagne »for naturlig skønhed« eller i aviser. Spørgsmålet er dog, om det er den rette vej at gå? Er det ikke blot en anden form for at lægge sin krop ud til andres vurdering? Hvorfor er det så vigtigt, at andre anerkender én for at være smuk? Måske er skønhed ikke for alle, og måske er det helt i orden.

Foredraget handler om den fremherskende præmis, at det er vigtigt, at alle død og pine skal bekræftes for at være smukke, deller og hængebryster eller ej.

Måske er det på tide at kigge ind, tage magten tilbage og lære unge kvinder, at det er for sårbart at lægge alting ud til vurdering.


Ordet er dit