Tip os
Den helt store oplevelse ved indvielsen af motorvejsstrækningen mellem Bording og Funder bliver formentlig turen over den store Dalbro over Funder Ådal


Motorvejen løbes igang

30 JUNI Den længe ventede og omdiskuterede motorvej mellem Bording og Funder har været længe undervejs. Og den 30. juni løbes den igang. Sådan helt officielt og bogstaveligt.
25. januar 2012, 10.31

DGI Midtjylland har med Vejdirektoratets officielle stempel fået lov til at stå for den folkelige indvielse af motorvejen, der ligesom andre steder i landet skal indvies af de bløde trafikanter inden de firhjulede køretøjer tager endeilge patent på vejstrækningen.

- Officielt skal vejen først indvies i august/september, men hvis vi skulle have en chance for at arrangere noget stort, så skulle vi have en dato. Og det har vi nu fået, siger Flemming Johansen fra DGI Midtjylland.

Der bliver tale om et stort motionsløb, som arrangeres i samarbejde med flere lokale foreninger i både SIlkeborg, Funder og Bording.

- Vi har valgt at lade motionsløbet blive en del af aktiviteteterne i forbindelse med Riverboat festivalen i Silkeborg, fortæller Flemming Johansen.

Der er tale et motionsløb, som alle kan melde sig til. Der vil være flere forskellige strækninger. En fem kilometers gåtur samt løberuter på henholdvis fem, ti kilometer. Den helt store distance er halvmarathonløbet, som vil bringe deltagerne helt ud til Bording og tilbage til udgangspunktet i FUnder.

- Vi liner op til et stort løbeevent og forventer, at der vil komme deltagere fra hele landet. Det giver lidt udfordringer i forhold til, hvor der kan parkeres, men DGI er allerede i fuld gang med at løse udfordringerne.

Der vil ligeledes komme en hjemmeside om den "løbende indvielse" af motorvejsstrækningen. Her kan man få alle oplysninger omkring tilmelding, betaling, parkering, samt starttidspunktet, der ifølge løbskoordinatoren formentlig bliver om formiddagen.


Ordet er dit