Tip os
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:


Musikskolens stjernefrø

Masser af ungt talent er på vej ud af musikskolens band«fabrik«
21. juni 2017, 11.23

IKAST Wauuwww - vi andre måtte stå i en kold garage, da vi legede rockband i 60'erne.

Sådan tænkte jeg, da jeg stod lørdag middag og fik en klump i hallen ved at overvære Stjernefrø endnu en gang.

Stjernefrø hænger uvægerligt sammen med Musikliv og er musikskolens præsentation af, hvad man kan, og hvad børn og unge bærer rundt med af talentmasse.

Og dér på festivalpladsen, solbeskinnet og fyldt med familier og venner - der var kommet gratis ind - kunne man så se og høre en flok herlige unger og unge traktere både bas, guitar, trommer og keyboard med stolthed, glæde og i flere tilfælde også et spirende talent.

Det er da utroligt, hvad den musikskole kan banke op af bands og sammenspilsgrupper med kommunens børn og unge, og det må glæde enhver bevilgende kommunalpolitiker at se, hvordan investeringen i musikundervisning kommer tifold tilbage.

En musikskole kan satse på mange felter. Ikast-Brande Musikskole har valgt at prioritere sammenspillet i et band eller et orkester, kombineret med teknisk udstyr, højt.

Det var simpelthen til at blive glad i låget af at se små poder, der jo ikke fylder fysisk meget på en festivalscene i Kim Larsen-dimensioner, stå og trykke »Smoke on the water« af i bedste rockstil.

Jeg ved jo ikke præcis, hvordan musikskolelærerne og musikskoleboss Simon Lindegaard har det i sådanne situationer, men jeg er overbevist om, at de suger til sig af den stolthed og begejstring, som er det bærende på en sådan dag.

Før i tiden var Stjernefrø noget med et proff-band, der spillede, mens de unge sang til.

I dag er de leveringsdygtige i hele pakken, og tegner billedet af en musikskole, der er på vej til at udklække ... stjernefrø.

Dette års arrangement var beriget med solskin og godt vejr, og duften af fadøl var for et par timer erstattet af popcorn, sodavand og kaffe.

Selv om rockmusikken har et godt tag i de unge, bød Stjernefrø også på en række sammenspil på andre - mere klassiske instrumenter.

Det bliver spændende at se, hvor mange af disse frø, der senere kan vokse til modne velspillende bands?

Under alle omstændigheder har de medvirkende børn og unge fået og haft en musikalsk oplevelse, de kan tage med resten af deres liv.

Ordet er dit