Tip os

Narkoman stjal bagerbil ved Løvbjerg

Mandag morgen snuppede 44-årig mand fra Ikast en varebil, der stod ved supermarkedet på Vestergade - han blev anholdt to timer senere af en politipatrulje
17. juli 2012, 08.53

En medarbejder fra Vestbyens Bageri i Ikast fik sig et chok, da han mandag morgen afleverede friskbagt brød til supermarkedet Løvbjerg på Vestergade.

Da chaufføren kort efter returnerede til parkeringspladsen, hvor han havde efterladt bageriets varebil, så han køretøjet forsvinde - med en anden person bag rattet. Det viste sig at være en 44-årig mand fra Ikast.
Kendt af politiet
Biltyven er kendt fra narkomiljøet i byen - og en yderst kendt herre af politiet. Da ordensmagten samme morgen modtog signalmentet af manden, der havde stjålet varebilen, blev mistanken straks rettet mod den 44-årige.

- Vi ved, at han er narkoman, og han er tidligere kendt for berigelse i stort omfang, siger vicepolitikommissær Bent Smedegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

Den 44-årige mand var kommet cyklende forbi Løvbjerg, da han spottede bilen fra Vestbyens Bageri. Bilnøglen sad i tændingslåsen - og det var åbenbart for stor en fristelse for manden, der tog chancen og drønede væk i køretøjet.
Kørte i narkopåvirket tilstand
Mandag klokken 10.20 blev den 44-årige dog anholdt, da en politipatrulje standsede den lovovertrædende bilist på Saturnvej i Ikast. Ud over at køre rundt i bilen, havde det lykkedes manden at stjæle benzin. Den 44-årig vil - ud over tyveriet af bilen og benzinen - blive sigtet for at køre bil uden føreret samt for at køre i narkopåvirket tilstand.

- Heldigvis nåede han kun at køre rundt i to timer, men det var godt, at vi fik standset ham, inden han kørte ind i andre biler eller personer, erkender Bent Smedegaard.
Fængsles tirsdag
Den 44-årige fra Ikast fremstilles tirsdag formiddag i et grundløvsforhør ved Retten i Herning.
- Mandens fortid taget i betragtning, så vil det undre mig, hvis ikke han varetægtsfængsles, siger Smedegaard.


Ordet er dit