Tip os
Kongevejens Fritidshjem skal bruges til at huse flygtninge. 35 primært enlige mænd skal fremadrettet bo i den i dag tomme kommunale bygning Foto Laila Kempel

Nedlagt fritidshjem i Ikast skal skal være flygtningebolig

Kongevejen 69 skal huse 35 primært enlige mænd
30. januar 2016, 10.15

ASYL Arbejdsmarkedsudvalget har på sit seneste møde besluttet, at indrette det tidligere fritidshjem på Kongevejen 69 til flygtningebolig.

Bygningerne har stået tomme siden Den internationale Skole rykkede på Bøgildvej og kræver derfor en mindre renovering inden flygtninge kan flytte ind.

Formanden for arbejdsmarkedetsudvalget Peder Kempf ,(S) fortæller, at der er afsat en halv million kroner som primært skal bruges til at male og sætte i stand. Men det vil også blive nødvendigt at lave nyt el ligesom der skal laves flere badefaciliteter.

- Måske skal der også laves en anden ruminddeling - det har vi ikke helt på plads endnu, siger han.

Kommunen ejer også over en bolig i Svalehaven, (der tidligere husede de grønlandske kostelever på Handelsskolen), som også vil skulle rumme flygtninge i alt fem flygtninge

De to lokaliteter vil til sammen skulle rumme omkring 45 flygtninge, der primært er enlige mænd. De har alle fået asyl i Danmark og opholder sig således helt lovligt.

Udvalgsmedlemmerne mener, at det er optimalt, at de flygtninge som Ikast-Brande Kommune skal rumme skal fordeles over hele kommunen og har fortløbende aftaler med de kommunale boligselskaber.

Det forventes, at der i det kommende år vil blive stillet krav om at finde bolig til i alt fald 152 flygninge. Dertil skal lægges omkring yderligere 102 personer som følge af familiesammenføringer.

- Alle udvalgsformænd mødes den 2. februar for at lægge en yderligere strategi for fordeling i Ikast-Brande kommune. Men vi forventer, at flygtninge kommer langsomt med en 15-16 stykker i måneden, siger Peder Kemfp,


Ordet er dit