Tip os
De fire udstillende kunstnere ved åbningen, fra højre Robin Tewes, Grace Graupe-Pillard, Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen


New York, New York

UDSTILLING Skulle man være i tvivl om temaet for den ny udstilling "New York City Blues" i Kunstpakhuset var man slet ikke i tvivl ved åbningen i lørdags.
01. maj 2012, 15.41

Udenfor flagedes med det amerikanske flag og indenfor var stemningen new york\'sk og høj. Billeder af livet i metropolen New York og Liza Minnellis version af sangen "New York, New York" bød gæsterne inden for i udstillingen om den mytologiske og støjende storby. Storbyen der tilsyneladende aldrig sover. Det er de to danske kunstnere Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen og de to NYC kunstnere Grace Graupe-Pillard og Robin Tewes der er gået sammen om at skildre byen gennem maleri, tegning, fotoprint og videoværker. Det markant højere lydniveau ved åbningen kom fra flere videoværker der skildrer livet i metropolen NYC. Grace Graupe-Pillard viser et par musikalsk svingende hyldestfilm til byen. Samt et par politiske videoer om Occupy Wall Street bevægelsens demonstrationer i NYC og om den amerikanske krigsførelse i Irak efter 11/9 terrorbombningen. Begivenheder der ikke udspiller sig lydløst. Men hertil kom de fire kunstneres tilstedeværelse ved åbningen. - New yorkere er højttalende, selvbevidste og arrogante, sagde de to NYC kunstnere Grace Graupe-Pillard og Robin Tewes\' ved åbningen. Vi tror at NYC er verdens navle, men det er den selvfølgelig ikke, sagde de med selvironi og bevidst store armbevægelser. De havde taget turen fra The Big Apple for at deltage i åbningen og en artist talk om søndagen. De kommende dage skulle tilbringes i København og et besøg på museet Louisiana stod højt påønskelisten.

Udstillingen "New York City Blues" kom i stand ved et sært tilfælde. De første ideer til udstillingen kom for mere end seks år siden da Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen første gang udstillede i New York. Her mødte de Robin Tewes og faldt i god snak. Ved et tilfælde mødte de hende igen dagen efter ved en anden udstilling i NYC. - Det var et sært sammentræf og det blev begyndelsen til udveksling af ideer og tanker om en udstilling om NYC set med indfødte øjne og fremmede øjne, fortæller Jonna Pedersen og Bjørn Eriksen.

Udstillingens mange værker tager os med ud i NYC\' menneskefyldte og larmende gader, med ud i dens undertiden helt mennesketomme gader. Vi møder anonyme enkeltindivider og store menneskemængder. Vi bliver lukket ud i byens store rum og ind i private små rum, hvor den ydre virkelighed er flyttet med ind. For eksempel har den traumatiske begivenhed 11/9 efterladt sig synlige spor i en drengs leg med træklodser i Robin Tewes billede af samme navn.


Ordet er dit