Tip os
Fundamentet til det meget spændende kunstværk er på plads - nu skal kunstneren lige have godkendt prismen, før man fastsætter en dato for indvielsen

Nørgaard udsætter indvielsen af sit værk

IKAST KIRKE Fundamentet til den 6,5 mio. kr. dyre værk er på plads - men Nørgaard kunne ikke godkende en prisme
12. juli 2012, 08.31

UDSÆTTELSE Indvielsen af det 6,5 mio. kr. dyre kunstværk af Bjørn-Nørgaard foran Ikast Kirke, skulle efter planen indvies den 30. september.

Det bliver dig udsat - måske et par måneder, oplyser formanden for Ikast Kirkes menighedsråd, Prik Rasmussen.

Forleden blev fundamentet til det 5,5 meter høje værk placeret foran kirke.

Fundamentet er i granit og har form af en stjerne. Det er Bjørn Nørgaards tanke at man kan gå og sidde på stjernen. Der er boret huller i granitten, så der kan indlægges lys i selve skulpturen. Skulpturen bliver fremstillet i Kina og for en uge siden var Bjørn Nørgaard dernede for at godkende projektet.

- Desværre var Bjørn Nørgaard ikke helt tilfreds med den prisme, som er blevet lavet, så der skal støbes en ny prisme. Det forsinker færdiggørelsen, og vi kan ikke afholde indvielse af kunstværket til den fastsatte tid. Bjørn Nørgaard vil først efter 6. august - hvor en ny prisme skulle være færdig - fastsætte indvielsestidspunktet. Ærgerligt, men vi må hellere vente, og få det helt rigtige resultat. Det vil give en forsinkelse på en til to måneder. Lige så snart vi har et nyt indvielsestidspunkt vil det blive offentlig gjort, oplyser Prik Rasmussen.


Ordet er dit