Tip os

Opera i det fri på Heart

Den Kongelige Opera og Nykredit inviterer i år for 6. gang til gratis operakoncerter under åben himmel rundt i det danske sommerland. Igen i år kan publikum glæde sig til opera under åben himmel på HEART:
26. juni 2011, 09.12

Den 14. august lægger Den Kongelige Operas solister vejen forbi museet i Herning, hvor de sammen med en pianist præsenterer højdepunkter fra operaverdens mest berømte værker. Også i år er bysbarnet Peter Lodahl med i truppen til koncerten i Herning.

Efter at næsten 1.300 gæster samledes på HEARTs plæner sidste år, danner museet nu for anden gang rammen omkring en af de hyggelige og folkelige koncerter.

Madhuset Pedersbæk gentager succesen fra sidste år og leverer lækre picnickurve, som kan nydes til arierne på HEARTs torv eller på plænen omkring spejlbassinet. Picnickurvene kan allerede nu forudbestilles via www.heartmus.dk, der også viser, hvad menuen byder på i år.

Peter Lodahl giver eneste koncert i Herning

Publikum kan se særligt frem til et gensyn med bysbarnet Peter Lodahl, der besøger HEART som eneste spillested på sommerens koncertturné. Peter Lodahl slog sine første musikalske folder i Herning Kirkes Drengekor og er efter en årrække i udlandet vendt tilbage til Danmark. Senest kunne man bl.a. opleve ham som Rodolfo i Puccinis La Bohème på Den Kongelige Opera - side om side med verdens mest feterede operastjerne, Anna Netrebko, i rollen som Mimi.

Kom i god tid

Koncerterne, der er arrangeret med stor hjælp fra lokale samarbejdspartnere, har været et tilløbsstykke, siden de første koncerter i 2006. Sidste års syv friluftskoncerter ved kunstmuseer, klostre, herregårde og naturskønne omgivelser havde op mod 20.000 besøgende, så det kan betale sig for publikum at møde op i god tid med tæppe og solcreme.

De medvirkende ved koncerten på HEART er: Sopran Anne Margrethe Dahl, sopran Ylva Kihlberg, tenor Peter Lodahl, baryton GuidoPaevatalu og baryton Palle Knudsen. Guido Paevatalu er desuden konferencier og ved flyglet sidder pianisten Carol Conrad.


Ordet er dit