Tip os

Plads til to ekstra fodterapeuter i kommunen

REGION Kommunen har været underbemandet med fodterapeuter - det roder regionen nu bod på
07. juni 2012, 10.02

FØDDER Patienter i Ikast-Brande Kommune, der har brug for fodterapi, kan nu se lys for enden af tunnelen.

Region Midtjylland lægger i en ny praksisplan op til fem nye såkaldte ydenumre i kommunerne Ikast-Brande, Herning og Lemvig, og meget tyder på - siger regionsrådsmedlem Ove Nørholm K), Ikast - at der kan komme to fodterapeuter mere til Ikast-Brande, som i dag har én.

- Kommunen er meget underbemandet med fodterapeuter, idet der kun er 1 fodterapeut til kommunens 40.571 indbygger, i gennemsnit i regionen er der 8.407 indbyggere per fodterapeut. I Herning kommuner er det 12.265 indbyg./fodterapeut, siger Ove Nørholm.

Der er også mange diabetes patienter i kommunen, der i dag skal dækkes af en fodterapeut - nemlig 2171.

- I gennemsnit er der 386 diabetes patienter per fodterapeut i hele regionen, siger Obe Nørholm, der oplyser, at den nye praksisplan er udarbejdet på baggrund af en beskrivelse af den eksisterende kapacitet i alle områder af regionen.

Planen indeholder overvejelser om fodterapi, herunder tilskudsregler og patienttyper, kvalitet og service, samordning med det øvrige sundhedsvæsen, fodterapeuternes rolle i regionens samlede behandlingstilbud til diabetikere.

I Region Midtjylland lægges der vægt på at skabe sammenhængende patientforløb til gavn for borgerne. Det anbefales derfor, at fodterapi indtænkes i relevant tværfaglig strategi- og planarbejde som for eksempel revision af forløbsprogram for type 2 diabetes.


Ordet er dit