Tip os
Medarbejdere på Engparken Nenette Jørgensen og Kirsten Brock her sammen med »praktikanten«, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Frank Heidemann ??PRfoto

Politiker i praktik på plejecenter

Udvalgsformand Frank Heidemann var i praktik på plejecenter
15. februar 2017, 05.46

IKAST-BRANDE Hvordan har kommunens ældre det på plejecentrene? Hvordan fungerer kommunens serviceniveau i hverdagen? Hvordan er er det at bo og arbejde på et plejecenter? Tre spørgsmål der i høj grad optager medlemmerne af kommunens Social- og Omsorgsudvalg. For at komme tættere på et svar trak formanden for udvalget, Frank Heidemann, i arbejdstøjet og tog i praktik på plejecenteret Engparken i Brande først i februar. Her fulgte han eftermiddags- og aftenholdet.


Positiv oplevelse

- Det har været en yderst positiv oplevelse at være i praktik på Engparken. Jeg har været sammen med nogle utrolig dygtige medarbejdere, der godt nok har travlt, men som samtidig er omsorgsfulde og opmærksomme på vores ældre medborgere. De ældre har det godt, og selv om bygningen er kringlet, og det er lidt besværligt at komme rundt, må jeg rose personalet for at være opmærksom på alle stedets beboere, fortæller Frank Heidemann og fortsætter:

- Jeg ved godt, at man kan ønske sig en bedre bemanding, men økonomien er stram i hele kommunen, og derfor glæder det mig, at vi har et så dygtigt og veluddannet personale med hjertet på det rette sted.

I Engparken hjælper flere frivillige til med at skabe en et godt miljø og en hyggelig stemning i hverdagen. De har ekstra tid til snak og sang.


Værdifuld indsats fra frivillige

- Min aften på Engparken sluttede med, at en gruppe frivillige lagde vejen forbi plejecenteret og sang og spillede for de ældre. Det var en rigtig god oplevelse, som bekræftede mig i, at frivilliges indsats på plejecentrene er meget værdifuld. De ældre har mange gode historier og minder, som det er en fornøjelse at lytte til. Det kan anbefales, slutter Frank Heidemann.


Ordet er dit