Tip os
Virksomheden InVentilate, der snart flytter til Ikast, vandt i sidste uge Produktprisen 2012 i kategorien Iværksætter. Fra venstre er det administrerende direktør Arne Steinmark, Ingeniøren, administrerende direktør Morten Lundehøj og udviklingschef John Børsting fra InVentilate samt Jørgen Mads Clausen fra Danfoss (
Foto: Inventilate)

Prisvindende virksomhed flytter til Ikast

14. november 2012, 12.02

FLYTNING | Den 1. januar 2013 flytter Herning-virksomheden Inventilate fra Birk Centerpark til Ikast.

Firmaet, der i sidste uge vandt Ingeniørens Produktpris 2012, har lejet sig ind i produktionslokalerne hos Helge Rasmussen Textiles på Orionvej 2.

- Vi er glade for, at det lykkedes os at finde et attraktivt lejemål i Ikast. På denne måde bevarer vi tilknytningen til Herning-området, hvor der ikke var tilsvarende bygninger til rådighed, som matchede huslejepriserne i Ikast, fortæller Morten Lundehøj, administrerende direktør og partner i InVentilate.

Mangler plads

Lejekontrakten har foreløbig af fem års varighed. Den betyder, at InVentilate får råderum over 370 kvadratmeter hos Helge Rasmussen Textiles, der har outsourcet tekstilproduktionen til Ukraine. Helge Rasmussen Textiles bevarer dog administrations- og showroomdelen i Ikast.

InVentilates direktør glæder sig til at rykke mod øst:

- I vores nuværende domicil i Birk har vi kun 100 kvadratmeter, og det er slet ikke nok, forklarer Morten Lundehøj.

Vandt produktpris

Ventilate, der producerer og udvikler ventilationssystemer, har haft base i Birk siden januar 2010. Virksomheden blev i 2009 stiftet af ingeniør John Børsting og arkitekt Morten Lundehøj i 2009. Ejerkredsen tæller desuden Innovation MidtVest, EnergiMidt og Invactor Invest.

I dag har Ventilate syv ansatte, men det kommende Ikast-firma forventer en fortsat vækst i årene fremover.

- Vi regner med at vækste yderligere, og med det følger løbende ansættelser af nye medarbejdere. Og det kræver naturligvis mere plads, siger direktøren.

Vandt produktpris

Det var den energi- og pladsbesparende ventilationsløsning, "MicroVent, der i sidste uge sikrede InVentilate "Ingeniørens Produktpris". Det var i kategorien "iværksætter".

- Produkt-prisen i kategorien Iværksætter betyder noget helt særligt for os, fordi prisen repræsenterer en anerkendelse fra den etablerede ingeniørbranche i Danmark. Det har stor værdi for vores produktudvikling, at netop ingeniørerne påskønner nye veje til energioptimering i byggeriet, siger Morten Lundehøj.

Ved Produktprisen 2012 blev der i alt uddelt ni priser inden for ni forskellige kategorier. I kategorien Iværksætter var der nomineret otte produkter.


Ordet er dit