Tip os
Her ses projektgruppen i JCI Ikast-Brande, der arbejder for bedre integration i lokalsamfundet. Fra venstre ses Andreea Alionte, Maj-Britt Nielsen, Britta Brandt, Helen Pearson, Bjarke Sørensen og Karsten Søndergaard. Desuden består gruppen af Gitte Petersen og Rikke Havey

Projekt "Bedre integration" tager form

INTEGRATION En glad formand for JCI Ikast-Brande Maj-Britt Nielsen fortæller at projektet nu rigtig tager form.
14. august 2012, 09.41

-Vi startede i marts måned, og deltog i maj måned både i Expat Dinner på Brande Bibliotek og Spring Fair på International School Ikast-Brande, og nu er vi ved at få rigtig god kontant til flere af de lokale internationale virksomheder og derigennem kontakt til de udenlandske familier.

-På vores seneste møde havde vi besøg af Andreea Alionte, hun er rumæner, og hendes kæreste arbejder på Siemens. Hun er en aktiv del af "The Spouse Network". Blandt andet takket være hendes store kontaktflade, tager projektet nu virkelig form, fortæller Maj-Britt Nielsen.

Som et led i projektet afholder JCI Ikast-Brande "Summer get2gether på Harrild Hede på søndag den 19. august.

Idéen er at give danske og udenlandske familier mulighed for at hygge sig sammen. Desuden byder dagen på taler af Kelli Nørgaard fra Herning Gymnasium og Anja Harbo Voller fra Erhvervsrådet.

Behov for mentor-familier

-De expats vi kommer i kontakt med er meget positive over vores projekt - at vi bruger vores netværk til at finde en dansk mentor/kontakt familie, så de dels lærer den danske kultur at kende samt at de har en, de kan spørge til råds, få hjælp af. I sidste uge blev vi kontaktet af en familie fra Bjerringbro, som ønsker at være en del af projektet - som virkelig godt kunne tænke sig en mentor familie, fortæller Maj-Britt Nielsen.

-Vores mål er at virksomhederne vil involvere os, når de ved en ny familie/ansat er på vej til Danmark.

Efterlyser mere samarbejde

I opstartsfasen af projekt har vi fundet ud af, at der rundt omkring er rigtig mange mindre grupper, der arbejder med samme tema: "Bedre Integration", og vi har kontakt til flere af dem. Det kunne være godt på et tidspunkt at kunne samle alle de forskellige grupper, så vi kan optimere vores indsats hver især og få et godt samarbejde, siger Maj-Britt Nielsen.


Ordet er dit