Tip os

Regnvåde danskere leder efter ferierejser

Masser af regnvejr og 400.000 rejselystne danskere resulterer i rejseknaphed og opskruede priser, forklarer Dansk Rejsebureau Forening. Ekstra mange booker lige nu ferie via tyske rejsebureauer, forklarer danske HamborgRejser.dk.
12. juli 2012, 10.46

Regn, regn, regn. Den danske sommer har ikke været noget at råbe hurra for indtil videre. Kædet sammen med en begyndende industriferie med 400.000 rejsende og udsolgte charterferier skaber det lige nu et ekstra pres på danske rejsebureauer.

”Rejsebureauerne modtager rigtig mange opkald lige nu. Danskerne har ikke tålmodighed med vejret. Nu har de endelig fået sommerferie, og så vil mange gerne ud og rejse og få varme på kroppen. Men charterferierne blev udsolgt for to måneder siden. Det betyder, at folk i praksis kan vælge mellem bilferie eller rejsedestinationer til en storby så som Athen. Derfor er ekstra mange danskere meget ivrige efter at finde alternative rejseløsninger ,” fortæller Lars Thykier, direktør hos Dansk Rejsebureau Forening.
Travlhed hos rejsefirma

Det oplever man også hos HamborgRejser.dk, som i øjeblikket hjælper usædvanligt mange med at booke rejser gennem tyske rejseudbydere. Her er der ingen mangel på rejser – og så er de markant billigere end i Danmark.
”I øjeblikket er priserne på danske charterrejser ekstra høje, fordi 350.000-400.000 danskere skal på charterferie. Det kan vi gøre markant billigere ved at lade danskerne rejse over Hamborg. Tyskernes sommerferie er nemlig forskudt i forhold til vores. Det gør det muligt at købe langt billigere rejser via tyske feriebureauer. I gennemsnit får folk en besparelse på 30 procent. I visse tilfælde kan det gøres endnu billigere – for samme hotel og samme antal dage,” siger ejeren bag HamborgRejser.dk, Henrik Skov.
Booker man via HamborgRejser.dk, koster enslydende rejser ca. 30 procent mindre end hos danske rejsearrangører.

Dyrt at købe sent

”De danske rejser er dyre i juni, juli og august, fordi det er her rejsebureauerne og flyselskaberne tjener pengene. Derfor er de ikke interesserede i at sætte priserne ned. Det betyder, at folk, der ikke har planlagt og købt deres sommerrejse i god tid, nu må betale ekstra for det,” siger Lars Thykier.


Ordet er dit