Tip os
De frivillige chauffører hos Højris Have får nøglerne overdraget, og kort efter er de første beboere atter på farten.
Foto: Flemming Thulstrup

Så kører bussen igen

Højris Have har sparet sammen til »ny« bus i løbet af et par måneder
12. juli 2017, 10.02

Udflugtsbus Det er ikke helt så ligetil at pakke en bus ind.

Papiret blev sparet, men gavebånd skulle der til, om det så skulle koste en rød dug.

Den blev klippet op, og så stod den der på forpladsen ved Højris Have i Ikast og skinnede om kap med sommersolen.

Det var sceneriet mandag, da en næsten ny og sølvfarvet Citroen Jumper stod køreklar.

En del af personalet og de 15 beboere fandt vej ud til bilen, hvor de frivillige chauffører Christian Olsen og Henning Mortensen fik nøglerne overdraget af erhvervschef Martin Ragner fra Handicare i Herning, der har sørget for at indrette den lille bus til kørestole og andet.

- Bussen her har været savnet. Beboerne har ofte spurgt efter en køretur, siger lederen på Højris Have Karen Margrethe Madsen.

Siden januar har Højris Have været uden en bus til udflugter.

Diakonhjemmet for demente blev busløs, da den gamle bus blev indkaldt til syn.

- Det ville ganske enkelt blive for dyrt at gøre den klar til syn, så derfor måtte vi tage afsked med den, men takket være stor velvilje fra beboere, pårørende og andre donerer er det på rekordtid lykkedes at få en ny, og det betyder rigtigt meget for vore beboere, siger Karen Margrethe Madsen.

Hun ved godt, at der er mange af beboerne, der ikke eksakt har de store erindringer efter en udflugt, og at mange ikke kommer ud af bussen.

- Men turen behøver ikke at være lang, men alligevel kan det betyde meget for den enkelte beboer at se årstidernes vekslen og dufte blomster og hede, siger lederen på Højris Have.

Den »gamle« bus havde seks år på bagsmækken, inden den måtte give op. Den nyrenoverede bus er to år og har forhåbentlig mange gode kilometer i sig.

- Vi indretter rigtigt mange busser som denne, men vores største opgave gælder indretning af handicapbiler til private, oplyser Martin Ragner fra Handicare i Herning, der er den største afdeling herhjemme.


Ordet er dit