Tip os

Seniorer er vilde med foreningsidræt i Midtjylland

SENIOR Det grå guld vil mere end at spille golf eller rejse til sydens sol og sommer. De vil også dyrke idræt i fællesskab i foreningerne.
23. juli 2012, 13.51

Det kan idrætsforeningerne i DGI mærke både på landsplan og i DGI Midtjylland. Således oplever foreningerne i de fire midtjyske kommuner, Herning, Silkeborg, Ikast-Brande og Viborg en samlet fremgang på hele 34 procent, hvilket svarer til fremgangen på landsplan.

Men går man tallene efter, viser det sig, at i Herning Kommune og i Silkeborg Kommune er stigningen væsentlig mere markant. Her har foreningerne formået at tiltrække nye seniorer til idrætten, så idrætsforeninger i begge kommuner har oplevet en fremgang på over 50 procent i forhold til for fem år siden.

I Ikast-Brande kommune er stigningen på 24 procent, mens Viborg har oplevet fremgang på 14 procent.

Forøget livskvalitet

Formand for DGI Midtjylland, Per Bang, er meget positiv over for seniorernes øgede lyst til at dyrke idræt i foreningerne.

"Det giver aldersgruppen en forøget livskvalitet at være fysisk aktive. Samtidig er det samfundsmæssigt en stor gevinst. Så det er en stor fortjeneste for idrætsforeningerne, at de har taget udfordringen op og kan tilbyde de ældre nogle gode rammer. Det handler om, at kommunerne også er opmærksomme på, at der er adgang til gode idrætsforhold," fortæller formanden.

Badminton, svømning og tennis hitter

Tallene viser, at seniorer gerne vil dyrke idræt i fællesskab, og flere kommer til. Dette er et resultat af, at DGI og idrætsforeningerne har fokus på, at der skal være tilbud tilpasset de ældre. Overraskende nok er det ikke de opfattede senioridrætter som petanque og kroket, der oplever de store stigninger i DGI Midtjylland. Derimod er det de traditionelle idrætsgrene som badminton, der har oplevet en fremgang på 52 procent, svømning med en fremgang på 40 procent og tennis med en fremgang på hele 121 procent, der trækker de ældre ud i idrætsforeningerne.


Ordet er dit