Tip os

Sensation: Ikast-Brande vinder sin 7. guldmedalje som landets bedste erhvervs-kommune

Dansk Industri har offentliggjort resultatet af årets erhvervsklima-analyse. Ikast-Brande vinder suverænt - Herning får en 3. plads
04. september 2017, 22.01

IKAST-BRANDe Hvad ingen nok havde troet kunne ske den syvende gang, er nu en realitet.

Dansk Industri kårer for syvende gang Ikast-Brande som den kommune, der har det bedste erhvervsklima.

Der er endda tale om en suveræn førsteplads, idet kommunen ikke bare beholder sin førerposition siden 2010 - minus 2012 hvor man »kun« fik en andenplads. Ikast-Brande performer også markant bedre på de enkelte parametre i analyse, og distancerer sig fra de efterfølgende placeringer.

Nabokommunen Herning, der i 2012 nuppede førstepladsen i denne analyse, får en tredjeplads og avancerer dermed fra en fjerdeplads tilbage i 2016.

Dansk Industri har netop offentliggjort analysen, og tirsdag ventes DI-toppen til Ikast for endnu en gang at overrække trofæet.


Mange førstepladser

I fem af de 11 kategorier ligger på en førsteplads.

Det er inden for »overordnet erhvervsvenlighed«, »arbejdskraft«, »kommunal sagsbehandling«, »fysisk planlægning« og »kommunens image«.

På de øvrige har man andenpladser og kun et enkelt sted en sjetteplads. Dermed er kommunen langt bedre end sidste års placering.

- Ikast-Brandes topplacering er ganske suveræn. På stort set alle område ligger den som nummer et eller to. Landets bedste kommunale sagsbehandling bliver udført i Ikast-Brande, siger Claus Arberg, formand for DI MidtVest.

I Ikast-Brande har DI indhentet svar fra 78 virksomheder, der repræsenterer 7140 arbejdspladser, hvilket svarer til knapt 40 procent af de privat beskæftigede i kommunen.

Mediehuset følger op på sagen og er med ved overrækkelsen tirsdag.

Så følg med AOIB, AOH og i Herning Folkeblad og Ikast Avis.


Ordet er dit