Tip os
Produktionen hos Siemens Wind Power i Engesvang lukker ned.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Siemens lukker fabrik i Engesvang: 430 mister jobbet

Vindmøllefabrikanten Siemens lukker vingefabrik
15. februar 2017, 14.19

Vindmølle Siemens kom i dag med en yderst negativ besked. De lukker vingefabrikken i Engesvang og 430 ansatte mister jobbet. Det oplyser firmaet til Ritzau Finans.

- Vi har desværre måttet meddele medarbejderne, at vi lukker fabrikken og opsiger 430 medarbejdere. Det er vi selvfølgelig kede af, siger Michael Hannibal, chef for offshore-vindmøller i Siemens, til Ritzau Finans.

Siemens-vindforretningen går ellers ganske fint - de tjente over 3 mia. kr. sidste år, men udviklingen går mod større vindmøller, der kan producere billigere strøm selv ved lave vindhastigheder.

Siemens - der har bygget vinger på fabrikken i Engesvang i over ti år - vil derfor have større faciliteter, der kan bygge længere vinger, og vælger derfor at lukke helt ned i Engesvang.

- Der er sket det, at vingerne på markedet er vokset hurtigere, end vi forudså, så der er ikke nok efterspørgsel på de vinger, som vi laver i Engesvang. Og vi kan ikke lave større vinger der, fordi fabrikken er presset inde og ikke kan udvides, siger Michael Hannibal.

I stedet vil Siemens lægge kræfter i produktionen i Brande og Aalborg, hvor der også er udvidet i de seneste år.

Siemens vil efter lukningen have cirka 8000 medarbejdere i Danmark, hvoraf cirka 6500 er ansat i vindmølleforretningen.


Ordet er dit