Tip os
  • 1/: De to veninder ville gerne have en selfie med publikum, så det fik de foto privat
  • 1/: Inger Støjbjerg var glad for, at mikrofonen først blev tændt efter fællessangen foto privat
  • 1/: Karen Hækkeruppå besøg i den lokale landbrugsforening foto privat

Stærke kvinder med stærke holdninger

Inger Støjberg og Karen Hækkerup talte om venskab, integration, stolthed og Melodi Grand Prix i Herning-Ikast Landboforening
10. september 2017, 08.51

LANDBOFORENING Det var to stærke kvinder med stærke holdninger, der forleden lukkede op for både den personlige og mere politiske side af sig selv ved et arrangement for omkring 180 medlemmer af Herning-Ikast Landboforening hos SAGRO i Birk Centerpark.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og direktør i Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, har ganske vist hver sit politiske udgangspunkt, men er veninder gennem en lang årrække.

At det har sine omkostninger at stå op for sine holdninger blev illustreret ved et opbud af sikkerhedsfolk, der varetager ministerens sikkerhed.

Men heldigvis var publikum et fredeligt og interesseret et af slagsen, og den muntre stemning blev slået godt an af Inger Støjberg, der testede sin trådløse mikrofon ved at understrege, at det var godt den først var tændt efter fællessangen.

For selv om hun var stor Melodi Grand Prix-fan og som ganske ung, lidt fyldig pige havde mødt idolerne Kis og Søren, så var sang ikke hendes stærke side.

Senere kunne Karen Hækkerup afsløre, at hun nærede noget af samme passion og endda havde tilbudt musikparret at være "juhu-pige", hvis de skulle optræde på Fyn.

Hun fik ikke noget svar tilbage.


Behov for udlændingene

Landmand og bestyrelsesmedlem i Herning-Ikast Landboforenings bestyrelse Dirk Millenaar åbnede for den efterfølgende debat med et spørgsmål om, hvor vi i fremtiden skal få den nødvendige arbejdskraft fra blandt andet til landbruget.

Inger Støjberg understregede, at der er behov for udenlandsk arbejdskraft for at fastholde det opsving, der er i gang. Samtidig er hun meget tydelig i, at der er forskel på, hvilken type, det er hun gerne ser.

En af udfordringerne, er at anden og tredje generation af indvandrere fra blandt andet Mellemøsten bliver fortsat dårligere integreret, både hvad angår tilknytning til arbejdsmarkedet og danskkundskaber.

Inger Støjberg undrede sig således over, hvordan 97 procent af indvandrere fra et land, hvor folk har måttet forsørge sig selv, pludselig ikke er arbejdsparate, når de kommer til Danmark.

- Hvis en polak kan stå på en fabrik eller gøre rent, så kan man også, hvis man kommer fra Syrien, sagde Inger Støjberg.

- Det er vigtigt, at vi tør stille krav om, at folk der kommer hertil køber ind på de danske værdier om frihedsrettigheder, at man må tro på, hvem man vil, og tegne hvem man vil, og at her er ligestilling mellem kønnene, sagde hun.

- Vi har brug for at importere arbejdskraft, så dem der kan og vil skal være velkomne, sagde Inger Støjberg.

Direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup lovede, at interesseorganisationen fremover skal gøre mere for at landmænd kan ranke ryggen.

- Jeg bliver da rørt, når jeg hører, at det i Kina er helt naturligt at tage dansk grisekød med som værtindegave, fordi danske har så høj status her.

Hun så gerne, at dansk landbrug herhjemme var omgærdet af samme respekt.

Det er noget af det, Landbrug & Fødevarer skal være skarpere på, og derfor vil man også se en mere skarp tone fra landbrugets top.

- Vi har nok dukket nakken lidt for meget - nu vil vi være mere skarpe, sagde hun.

Samtidig advarede hun om, at i det øjeblik landbruget skruer bissen på, skal erhvervet være sikker på at kunne holde løfterne om dyrevelfærd og -sundhed.

Og så opfordrede hun til at droppe den interne "krig" mellem økologer og konventionelle landmænd - og opfordrede til, at der skulle være plads til begge parter og så lade forbrugerne vælge.


Ordet er dit