Tip os
  • 1/: Nadia Bentzen arbejder med en analyse for FCM
    Foto: Jette Aaes
  • 1/: Nadia Bentzen arbejder med en analyse for FCM
    Foto: Jette Aaes

Studerende som ekstra og vigtig administrativ spiller i FCM

Nadia Bentzen, oprindeligt fra Ikast, dimitterer til sommer som cand.merc. - og som noget unikt i Danmark praktisk erfaring. Efter flere perioder med erfaring fra lokale virksomheder som FC Midtjylland og IBF
19. april 2017, 17.18

IKAST-BRANDE En ny tilfredshedsanalyse blandt sponsorerne i FC Midtjylland er på trapperne. Analysen tjener flere formål: Den giver cand.merc.-studerende Nadia Bentzen, der står bag analysen, et konkret indblik i dagligdagen, de faglige muligheder og udfordringer på en arbejdsplads i virkelighedens verden udenfor teoribøgerne. Samtidig bliver teoretisk metode og proces del af Nadia Bentzens speciale i Marketing and Business Innovation, som hun skal aflevere til sommer.

Hos FCM skal analysen indgå som vigtig del og strategisk værktøj, der skal sætte endnu mere fokus på at give superligaklubbens sponsorer mest muligt ud af deres investering. Og endelig manifesterer projektet de tætte og unikke bånd, Aahus Universitets afdeling i Birk ved Herning har formaliseret og organiseret: Mellem studerende og små, mellemstore og store virksomheder i området.

Og den mulighed har Nadia Bentzen, som i dag bor i Herning men som oprindeligt er fra Ikast, grebet flere gange. Både under sin bacheloruddannelse og under kandidaten. Udover specialearbejdet hos FCM har hun tidligere været i praktik og lavet projekter for blandt andre brancheorganisationen Dansk Mode & Textil i Birk og betonvarekoncernen IBF.


Praktisk erfaring gør en forskel

- Det betyder alt for mig at have haft den mulighed. Det giver mig chancen for at omsætte teori til praktisk erfaring, og laver projekter, som er målrettet til at kunne bruges i og forhåbentligt gøre en forskel for virksomhederne. Samtidig får jeg erfaring i at begå mig i organisationer - finde ud af, hvordan min akademisk læring kan omsættes til gavn for en virksomhed. Jeg får opbygget gode netværk og relationer allerede inden, jeg er færdiguddannet, og så tror jeg på, at den praktiske erfaring bliver værdifuldt på cv, når jeg skal ud at søge job.

De fleste danske studerende skriver deres speciale hjemme.

- Men jeg spurgte og fik lov til at sidde fysisk hos FCM. Det giver mig en endnu tættere relation til arbejdet og dagligdagen i virksomheden. Det er vigtigt for et projekt som mit, siger Nadia Bentzen.

På baggrund af en større kvantitativ undersøgelse blandt godt 250 sponsorer og en kvalitativ undersøgelse blandt en mindre gruppe, udarbejder Nadia Bentzen en rapport med resultater og konklusioner til FCM, som klubben kan bruge i det vigtige arbejde med at optimere og højne tilfredsheden blandt alle typer sponsorer. Samtidig indgår metode og proces som de vigtige akademiske krav til hendes speciale.

- På den måde bygger jeg bro. FCM beskæftiger sig kun med resultaterne og konklusionen, mens det for universitetet handler om teorier og metoder. Akademisk er det min målsætning med specialet at skabe en analysemodel, der kan bruges i alle eliteklubber eller i forbindelse med store og internationale events - slutrunder eller internationale stævner - til at måle og forbedre sponsorernes tilfredshed, siger Nadia Bentzen.


En vigtig opgave for FCM

Hos FCM glæder kommerciel direktør Jacob Jørgensen sig over henvendelsen fra Nadia Bentzen og hendes specialearbejde.

- Sponsortilfredshed er naturligvis et vigtigt område for os. Vi kunne selv have lavet en standard online-undersøgelse, men nu får vi i stedet et gennemarbejdet projekt på et højt akademisk niveau, som kan blive et kvalitativt og brugbart redskab for os.

Generelt ligger samarbejde med uddannelsesinstitutioner lige til højrebenet for FCM:

- Vi vil gerne tage et ansvar for at bidrage til uddannelse af unge mennesker. Det er del af vores CSR-politik. Vi samarbejder blandt andet også med Sport Management-uddannelserne i Aalborg og Odense og journalistuddannelserne og har i gennemsnit 3-4 fuldtidsansatte praktikanter. Det er naturligvis også en stor opgave at integrere og sparre med dem for at give både dem og os optimalt udbytte. Men vi har gode erfaringer med det samarbejde og tror på, at de eksterne input er god udfordring af os i vores egen lille fodbold-klokke, siger Jacob Jørgensen.

To ud af FCMs seneste tre fastansættelser har også været tidligere praktikanter:

- Det er en kæmpe fordel: Vi kender dem og hvad, de står for, og de kender os. Det er lidt som plug and play.

Hvor Nadia Bentzen havner, når hun er færdig som kandidat, er endnu usikkert. Privat er hun kæreste med fodboldspilleren Frederik Møller, ligeledes fra Ikast, tidligere FCM-spiller og i dag viceanfører i superligaklubben Horsens. Og parrets veje afgøres i disse år af Frederik Møllers karriere og næste kontrakt:

- Uanset hvad, så har jeg et cv og formentligt en analysemetode, som kan bruges alle steder, smiler Nadia Bentzen.


Ordet er dit