Tip os
  • 1/: Svømmerne i vandet ?Privatfoto
  • 1/: Konkurrence-svømmerne er klar til en ny sæson ?Privatfoto

Svømmerne gik i ... køkkenet

Ikast Svømmeklubs konkurrence-svømmere har haft opstart til ny sæson
10. august 2017, 15.51

IKAST Ikast Svømmeklub har for alvor skudt den nye sæson i gang med en vellykket opstartstur.

Traditionen tro bød turen dels på sociale aktiviteter og aktivitet i vandet. 38 friske svømmere og trænere mødte op med højt humør, og efter weekenden er de nu alle klar til at starte på en ny sæson. Fredag var der fokus på kost og lørdag et foredrag som skulle være med til at flytte grænser og give en god mental start på sæsonen. De mange svømmere fik lov til at prøve kræfter med noget helt andet end svømning i Ikast Østre Skoles skolekøkken, da de fredag aften selv skulle lave deres aftensmad. Det hele var nøje planlagt af Ingrid Riis, som også fortalte lidt omkring hvad og hvordan en svømmer bør spise. Lørdagens træning var lidt en udfordring for nogle af svømmerne, da svømningen var skiftet ud med Zumba i vandet.

Enkelte af svømmerne havde dog tyvstartet træningen tidligere på ugen, hvor de tirsdag - torsdag havde trænet fra 15.15-17.30. Hvor det for vi andre måske nok kan lyde som en træls måde, at slappe af på i sommerferien, må det for klubbens svømmere, der, lidt afhængigt af alder, ofte træner mellem 10-20 timer om ugen, betegnes som en blid opstart.


Store forventninger til sæsonen

Såvel klubbens svømmere som cheftræner Jeremy Miller har store forventninger til den kommende sæson. Kort før sommerferien havde klubben for første gang i mange år hele seks svømmere med til Danske Årgangs-Mesterskaber (DÅM).

Det blev til flere flotte personlige rekorder for vores seks svømmere: Signe Vestergaard Jensen, Weronika Lundgaard Bjørn, Alexander Lundgaard Bjørn, Oliver Lauritsen Nelander,Magnus Dyg Holme samt Rasmus Håkonsson. Magnus opnåede desuden hele to sølvmedaljer og en bronzemedalje. Derudover lykkedes det firkløveret Alexander,Oliver, Magnus og Rasmus at slå to klubrekorder i holdkapper. Alt i alt en stor, og til tider svært nervepirrende, oplevelse for de seks svømmere samt deres trænere, Jeremy Miller og Peter Edeling Guldberg.

Målet for den nye sæson, hvor flere af klubbens svømmere bliver juniorsvømmere, er, at få nogle af de nye årgangssvømmere kvalificeret til DÅM, ligesom vi håber, at kunne sende en lille delegation afsted til Danske Junior Mesterskaber (DJM).

Men mest af alt er målet for sæsonen, som for alle tidligere sæsoner, at alle svømmerne får sig nogle dejlige timer sammen med deres kammerater, og at de udvikler sig socialt og menneskeligt sammen med de svømmekammerater, som de bruger rigtig mange timer sammen med.


Ordet er dit