Tip os
Helle Mathiasen

To lokalpolitikere hopper til Venstre

Helle Mathiasen og Carl Jensen har tidligere været medlem af Venstre
21. september 2017, 07.00

IKAST-BRANDE Med Carl Jensens og Helle Mathiasens afgang fra Fælleslisten og et fælles hop ind i Venstres byrådsgruppe sidder der reelt kun viceborgmester Preben Christensen tilbage - ud over Hanne B. Pedersen, som er gået i tænkeboks - som repræsentant for den tidligere så magtfulde liste.

Tilbage ved valget for otte år siden kom man ind med otte mandater. Det blev reduceret til fem ved valget for fire år siden.

Men i juni sidste år skred Fælleslisten til en eksklusion af Ismail Yalcin, fordi han angiveligt havde kørt sololøb omkring posten som spidskandidat - uden at forhøre sig med bestyrelsen.

Så var der fire tilbage.

Og noget kunne tyde på, at listen er ved at falde fra hinanden.

Helle Mathiasen var i en lang periode opfattet som frontfigur, efter at Preben Christensen meddelte, at han efter mange års politisk arbejde ikke stillede op til valget i november.

Listen valgte dog ikke at opstille Helle Mathiasen og pegede i stedet på tidligere byrådsmedlem Erik Rene Pedersen som spidskandidat.

Man valgte dog - til manges undren - ikke at pege på en egentlig borgmesterkandidat. Man ville i stedet afvente resultatet valgnatten.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at Helle Mathiasen var skuffet over den konklusion, men hun har hele tiden bakket loyalt op bag Fælleslistens beslutninger. Selv om hun erkender, at hun allerede dengang overvejede sin stilling.

Erik Rene Pedersen beslutning om at trække sig har formentlig skubbet til overvejelser hos Helle Mathiasen om det politiske ståsted.

- Jeg har været i dialog tidligere med Venstre. Jeg kommer oprindeligt fra Venstre, før jeg kom i Fælleslisten. Så det er et naturligt valg for mig at kontakte partiet, siger Helle Mathiasen til Herning Folkeblad.

Hun siger, at hun havde det fint med valget af Erik Rene Pedersen.

- Men med hans beslutning om at forlade posten tre måneder valget, føler jeg fundamentet for at gå til valg smuldrer, siger Helle Mathiasen.

Hun siger, at hun har haft 10 gode år med Fælleslisten og er ked af, at det ender på den måde.

Hanne Pedersen har som sagt ikke afklaret sin stilling endnu og ved redaktionens slutning.

Til Herning Folkeblad sagde hun mandag, at hun er gået i tænkeboks, nu hvor der er rav i den ...


Ordet er dit