Tip os

Tytex øjner fremgang

ÅRSRAPPORT Efter investeringer på hen ved 25 mio. kr. de seneste to år forventer healthcare-producenten Tytex nu at forbedre koncernens omsætning og konkurrenceevne væsentligt, oplyser ledelsen i sin netop offentliggjorte årsrapport for 2011.
06. juli 2012, 09.41

Det skriver nyhedsbrevet Textuelt.

Investeringen som blandt andet er brugt på at udbygge produktionskapaciteten og til forbedringer af produktiviteten, forventes at kaste betydelige gevinster af sig i form af øget omsætning og bedre konkurrenceevne, fremgår det af ledelsens beretning.

Forudsigelsen falder oven på en tilbagegang på 12% i nettoomsætningen, til 235 mio. kr., og et fald i det ordinære driftsresultat til 12,8 mio. kr. fra 17,3 mio. kr.

Øget resultat i 2012Samtidigt faldt resultatet før skat til knap 4 mio. kr. fra knap 17 mio. kr. forrige år. En udvikling som ledelsen vurderer, er på vej til at vende takket være lukningen i 2010 af flere urentable produktionssteder i udlandet.

Koncernen forventer herefter, at såvel nettoomsætning som indtjening og resultat vil stige.

Mere end 600 ansatte

Koncernen udvikler og producerer medicinske tekstil-produkter inden for inkontinens, ortopædi, graviditet og fixering, som afsættes til primært store forhandlere via koncernens udenlandske selskaber.Tytex beskæftigede i året 609 medarbejdere, heraf 37 i moderselskabet Tytex A/S. Egenkapitalen er 88,7 mio. kr.


Ordet er dit