Tip os
FCM-træner Glen Riddersholm håber at midtjyderne sikrer bronzemedaljerne i aften (
Foto: Palle Lykke Ravn)

Ulvene på bronzejagt i aften

Kravet er sejr over AGF, hvis FC Midtjylland skal sikre sig tredjepladsen i Superligaen - det kræver dog også nederlag til Horsens
23. maj 2012, 11.32

FC Midtjylland kan vinde bronzemedaljer i aften. Det kræver en sejr på udebane over AGF - samtidig er det dog nødvendigt, at AC Horsens taber i Farum, hvor FC Nordsjælland kan blive danske mestre.

Fokus på egen kamp
FCM-træner Glen Riddersholm ser frem til onsdagens udfordrende kamp i den jyske hovedstad.

- Vi kan ikke gøre noget ved den kamp i Farum, og det er vigtigt, at vi ikke tænker så meget på den. Det vil være spil af vores ressourcer at spekulere så meget på den. Det, vi skal sørge for, er, at når fløjten har lydt for sidste gang i Aarhus, så har vi gjort vores, siger Glen Riddersholm til fcm.dk.

Han forventer, at matchen mellem AGF og Ulvene bliver af taktisk karakter:

- Det kan blive en taktisk affære mellem to meget stærke hold, som er løbevillige. Det bliver en hård kamp, hvor tålmodighed og det at fastholde konceptet bliver et kodeord. Selv om vi ved, vi skal vinde, skal vi ikke jage det hæmningsløst fra start. Det vigtigt at være skarpe og selv spille til nul samtidig med, at vi er offensivt orienteret. Det er hele tiden en balance, mener cheftræneren.

Vil have revanche

AGF har i denne sæson vundet begge opgør mod FC Midtjylland. I Aarhus blev det til sejr på 4-2 over Ulvene, der ellers var i front med 2-1. Og senest vandt AGF med 2-0 på MCH Arena.
- Man må gratulere AGF for en flot sæson som oprykker. Vi har stor respekt for at tage til Aarhus, og vi ved, at der højst sandsynlig venter et festfyldt stadion. Vi tager til AGF med den dybeste respekt for dem og det, de har leveret, påpeger Glen Riddersholm.

- Samtidig er vi positive i forhold til vores egne muligheder, og vi hungrer efter at få revanche mod AGF. Vi føler ikke, at det, vi har spillet til mod AGF, står målt med det, man kan se på pointtavlen. Nu gælder det om at være effektive i begge ender, og så skal vi jage de tre point, så vi forhåbentlig står med bronzemedaljerne, som vi hele tiden har sagt, vi gerne vil gå efter, og som vi drømmer om at stå med, siger Riddersholm.

Fart og kreativitet
- Kigger vi på de seneste kampe mod AGF, har vi mødt et hold, som var taktisk meget godt indstillet. De er rigtig dygtige til at lukke ned i rummene. Derfor skal vi være i stand til på et meget lille område at spille hurtigt og kreativt, så vi på den måde kan udfordre deres organisation, siger FCM-træneren og tilføjer:

- Omvendt skal vi defensivt være utrolig opmærksomme på de omstillinger, der må komme, ligesom vi på standardsituationer må erkende, at AGF er skarpe. Vi har stor respekt for AGF, som vi har haft det dårligt mod resultatmæssigt, siger Riddersholm.

Kampen mellem AGF og FCM fløjtes i gang onsdag klokken 20.00.


Ordet er dit