Tip os
Rum-installation af Mikkel Niemann (fotografi af papirmodel)


Undersøger maleriet

KUNSTPAKHUSET | Udstillingen "Expanded Field", 2. juni - 1.juli 2012. Fernisering: lørdag d. 2. juni, kl. 13-16. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.
30. maj 2012, 10.31

Udstillingen "Expanded Field", der åbner lørdag d. 2. juni i Kunstpakhuset, viser maleri, fotografi og installation af kunstnerne Mikkel Niemann og Lars Heiberg. Deres aktuelle værker arbejder i maleriets udvidede felt, hvor både maleriet som konkret form og maleriet som fortælling undersøges.

Kraftfuldhed og skrøbelighed

Mikkel Niemann inkorporerer karate, som han har trænet i mere end 20 år, som et nyt element i sin kunstneriske praksis. Ud over karateundersøgelserne har Mikkel Niemann viderebearbejdet og koblet sine papirmodeller af rum sammen med sit interiørmaleri. Han arbejder med modellerne som små scener, som han affotograferer.

Form og farve

Lars Heiberg arbejder i sine værker med at sætte det konkrete maleri og skulpturen op imod det narrative maleri og skulpturen. I udstillingen skaber han et spændingsfelt mellem de to typer maleri og skulptur for herigennem at spørge ind til om farvefladen og formen er lige så magtfulde som motivet og fortællingen?

Hans konkrete værker forholder sig til forskellige farveskalaer. Han lader farverne, der er delt op i rød, blå, gul, grøn, orange og lilla, udtones. Farveskalaerne sættes op imod hinanden i en sammensætning, således at der opstår forskellige optiske farveforskydninger, som en kontrast til det narrative.

Med stramt formelle samt finurlige narrative midler undersøger og udvider Lars Heiberg og Mikkel Niemann samtidens maleri og maleribegreb.


Ordet er dit