Tip os
Casper Nørgaard tv sammen med sin ven og byrådskandidat Stefen Klitgaard på tur rundt i kommunen
Foto: Privat

Ungdomsvalg kickstartede den politisk interesse

20-årige Casper Nørgaard fik øjnene op for kommunalpolitik og overvejer at læse politik efter sabbatår
11. oktober 2017, 11.50

VALG Det kan betale sig at have fokus på demokrati og kommunal selvstyre allerede mens kommende vælgere går i folkeskole.

Det mener 20-årige Casper Nørgaard, der var en af dem, der i 2013 fik sig en god oplevelse ved at deltage i Ungdomsvalget i Ikast-Brande Kommune.

- Det blev lige pludselig interessant på en anden måde. Vi lærte en masse om kommunalpolitik, der ikke helt er det samme som på Christiansborg, men alligevel hænger sammen. For mig satte det i alt fald gang i noget og gav mig en grundlæggende viden om lokal demokrati, siger Casper Nørgaard.

Han holder i øjeblikket et sabbatår, hvor han sunder sig ovenpå en HHX eksamen, som han forventer skal bruges som adgangsbillet til studier i Aalborg. Udover et fritidsjob så har han travlt med at hjælpe sin kammerat Steffen Klitgaard med at få en af de 23 pladser i Ikast-Brande byråd.


Politik i kulissen

Selvom han er engageret og politisk interesseret, så har Casper Nørgaard gjort op med sig selv, at han er bedre til at arbejde kulissen.

- Ungdomsvalget pustede i alt fald liv i noget, så jeg fik lyst til at fordybe mig mere i politik. Et par år senere meldte jeg mig ind i Venstres Ungdom og har gennem det politiske arbejde her, fået skabt mig et nyt netværk og en masse gode oplevelser, der helt naturligt følger med, fortæller den unge Ikastbo.

For ham er der ingen tvivl om, at den undervisning han og klassen fik, inden de skulle ned og stemme - sådan »næsten« rigtig var guld værd.

- Det var på alle måder en god oplevelse og en god ide, at skolen tager eleverne i hånden og viser dem, hvad de rent praktisk skal gøre for at stemme, men også fortæller hvor vigtigt det er, at vi overhovedet stemmer og involverer os i vores eget nærområde, siger Casper Nørgaard.

Han er slet ikke i tvivl om at undervisningen op til og deltagelse i Ungdomsvalget var de første spæde skridt ind i politik og en øget opmærksomhed om nærdemokratiet og muligheden for at gøre sin indflydelse gældende.


Politik i kulissen

I øjeblikket bruger han sin fritid sammen med VU-kandidaten Steffen Klitgaard.

- Vi tænker på, hvordan vi kan gøre det interessant for unge vælge, er rigtig aktive på de sociale medier og har planer om nogle anderledes event, siger den i dag politisk aktive tidligere ungdomsvalgs-deltager Casper Nørgaard fra Ikast.

Fremtidsplaner byder også på politik - da drømmestudierne lyder international virksomhedskommunikation eller politik og administration.


Ordet er dit