Tip os
  • 1/:
    Foto: Gitte Volsmann
  • 1/:
    Foto: Gitte Volsmann

Unge sætter fokus på flygtninge

Hestlund Efterskoles musical JEG ER! - er en historie om en gruppe menneskers kamp for retten til at være - at eksistere
15. marts 2017, 22.00

HESTLUND Musicalen JEG ER! fortæller om mennesker på flugt og om deres møde med et nyt land, et nyt folk og et nyt system.

Vi følger en kvinde og en mand hele vejen fra kaos i hjemlandet gennem kaos under flugten og til en ny slags kaos, da de når frem til det, de tror er endestationen.

- Hovedpersonerne flygter over hals og hoved fra overgreb mod de basale menneskerettigheder i hjemlandet, men kommer fra asken i ilden. Flugten byder nemlig på overfald og beregnende menneskesmuglere. Da de omsider når til Danmark, venter der nye problemer og bekymringer, forklarer Anette Bonde, der for fjerde år i streg står bag manuskriptet sammen med kollegaen John Laue.


Fjerner tabu

Inspirationen til handlingen i JEG ER! stammer fra møder med afviste asylansøgere på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast. Allerede hér vil mange måske standse op og tænke 'føj, hvor politisk' - men den tanke vil Hestlund Efterskole gerne udfordre.


Respekt, kærlighed og åbne arme

De musikalske indslag i JEG ER! blander meget passende en række forskellige stilarter fra hele kloden sammen i en moderne trykkoger.

Hele forestillingen er vanen tro pakket ind i masser af multimedie-udstyr med storskærme, flyvske lyd- og lyseffekter, røg og damp, mens budskabet fra scenen er anderledes jordnært.

- Hestlund Efterskole bygger på et kristent værdisæt, og derfor mener vi, at det som minimum er vores pligt at møde medmennesker med respekt, kærlighed og åbne arme - uanset om de er afviste asylansøgere, på tålt ophold, muslimer, kristne, etniske danskere eller ej. Uanset den politiske dagsorden så er disse skæbner mennesker af kød og blod, som har brug for at blive mødt på en anstændig måde, lyder det fra Anette Bonde.

Forestillingerne løber af stablen på Hestlund Efterskole 22. og 23. marts.


Ordet er dit