Tip os
Journalist Laila Kempel

Utroligt, hvad man kan få på biblioteket

KOMMENTAR |De kommunale folkebiblioteker kan mange ting. Man kan låne bøger, film og enddag få både råd og vejledning, hvis man behøver hjælp til at finde en spændende bog.
15. maj 2012, 11.02

Men hvad gør man, når man i sine støvede gemmer finder en halv strikkeopskrift fra 80\'erne, og rigtig gerne vil have den anden halvdel?

Tjaa, jeg gik på biblioteket med lille forventning om, at de måske havde en samling af gamle ugeblade, hvor opskriften stammede fra.

Bibliotekaren beklagede, at det havde de godt nok ikke.

Øv, tænkte jeg alt imens jeg hørte bibliotekaren sige: Men...

Hun kunne jo spørge på Statsbiblioteket, og hvis jeg nærmere kunne definere hvilke sider og årgange, det drejede sig om, så kunne hun bestille kopier.

Hold da op tænkte jeg, det var da utroligt - og dejligt om det lod sig gøre

Og rigtig glad blev jeg da der indenfor en god uges tid lå et brev fra biblioteket i min postkasse.

Selvom IT-alderen forlængst har indfundet sig på biblioteket så havde jeg faktisk forventet, at der blot var tale om en besked om, at mit ønske kunne/ikke kunne opfyldes.

Så jeg blev da noget overrasket over, at indholdet viste sig at være den anden halvdel af den gamle strikkeopskrift. Kvit og frit lagt i min postkasse af Postdanmark.

Det er i denne bruger-betalings-verden ganske utroligt.

Så vil jeg til gengæld glæde mig over, at jeg da i det mindste har fået lov at betale 50 kr. i bøde for den bog, jeg kom til at aflevere for sent


Ordet er dit