Tip os
  • 1/: Venstres hold med 16 kandidater - bagest fra venstre Brian Bøge, Peter Pinto, Gert Bækgaard, Thomas Østergaard, Thomas Kristensen, Steffen Klitgaard, Bent Thomsen, Henrik Christiansen og Henrik Engedal. Forrest Vibeke Birk, Ib Lauritdsen, Britta Kidmose, Anja Isager, Anne-Marie Pedersen, Lars Lyhne og Per Abildsskov foto Laila Kempel
  • 1/: Der var massivt fremmøde til Venstres kandidatmøde, hvor 16 kandidater blev præsenteret foto ?Laila Kempel
  • 1/: Steffen Klitgaard, (th) fra Hampen er 20 år og i øjeblikket 3. g'er på handelsskolen i Ikast. Han havde kun været kandidat i 12 timer da han præsenterede sig selv på Venstres opstillingsmøde. Han overvejer at læse statskundskab i Århus sideløbende med en karriere i lokalpolitik foto Laila Kempel
  • 1/: Medlemmer fra hele kommunen havde taget turen til en samlede præsentation i Ikast - her medlemmer fra Bording og Engesvang foto Laila Kempel

Venstre spiller trumfkort på banen til valget

Partiet præsenterede tirsdag aften sit kandidatfelt til kommunalvalget
19. april 2017, 12.36

VALG Et gammel rotte i faget er tilbage. Efter otte års pause er den tidligere formand for børne- og undervisningsudvalg Vibeke Birk tilbage i politik.

Som en overraskende joker blev kortet spillet ved det ordinære opstillingsmøde, hvor de forskellige partiforeninger mødtes til et afsluttende fællesmøde på Hotel Medi i Ikast.

Her var der flere overraskelser, hvor også ungdommen for alvor har meldt sig på banen med to VU-aktive kandidater, der begge er studerende på handelsskolen i Ikast.

Yngste mand er Thomas Østergaard fra Bording på bare 19 år. Han får følgeskab af 20-årige Steffen Klitgaard, Hampen der besluttede sig sent mandag aften og således kun havde været kandidat i 12 timer da han præsterende sig selv.


Kæreste med kaffen

Brian Sigtenbjerggaard har som siddende byrådsmedlem valgt ikke at stille op når der i efteråret igen er valg til byrådet. Han fortalte på tirsdagens møde, at det for ham havde været et spørgsmål om at skulle vælge mellem to kærester.

- Jeg har startet en lille kaffebiks i Nørre Snede og den vandt altså i denne omgang, forklarede han.

På listen er der to Engesvang kandidater Britta Kidmose og Per Abildskov. Sidstnævnte er iøvrigt den næste suppleant, der står til at komme i de siddende byråd, hvis nogen skulle trække sig fra Venstres liste

- Så du kan bare sige til, hvis du vil holde før tid, sagde en meget engageret Per Abildskov til Brian Sigtenbjerggaard. Per Abildsskov har de sidste fire år meget tydeligt givet udtryk for, at han gerne ville have haft en plads ved det runde bord, allerede for fire år siden.

Udover politimanden Lars Lyhne fra Brande, der allerede har meldt ud, så har også det siddende medlem Henrik Christiansen stillet sig til rådighed igen. De får følgeskab af Anne Marie Pedersen

Isenvad har samlet sig om en enkelt kandidat Gert Bækgaard, der har blandet sig i en del aktiviteter i landsbyen og derfor er et særdeles kendt ansigt her.


Birk'en er klar

Ikast kandidaterne, der ud over det absolut mest overraskende ansigt Vibeke Birk, der har tolv års erfaring i lokalpolitik med sig i bagagen, tæller feltet her det siddende medlem Brian Bøge også feltets alderspræsident, 69-årige Bent Thomsen, der i en menneskealder har været aktiv Venstre-mand bag kulisserne, men nu har ladet sig overtale til at være med, og 43-årige Peter Pinto.

Fra Nørre Snede og Ejstrupholm er der udover VU'eren Steffen Klitgaard en genganger Thomas Kristensen, der erkendte, at han lige kom med på, hvad han kaldte »et afbud« ved sidste valg. Han får følgeskab af 35-årige Anja Isgaard Jensen.

Partiets spidskandidat Ib Lauritsen får fra Bording følgeskab af Venstres yngste kandidat VU'eren Thomas Østergaard samt Henrik Engedal, der blev valgt ind ved sidste valg og har gennem de sidste snart fire år siddet ved bordenden i teknik- og miljøudvalget.


Engagerede kandidater

På opstillingsmødet var det tydeligt, at Venstre har fået en række dybt engagerede mennesker, der udover at præsentere sig selv for en massiv fremmødt medlemsskaren, også alle gav udtryk for, at de satser på at blive en del af det fremtidige byråd. Der var ingen, der »kun var til pynt« på listen.

For borgmesterkandidaten Ib Lauritsen var der heller ingen tvivl om, at han havde glædet sig til at præsentere listen for offentligheden og var slet ikke i tvivl om, at Venstre ville få et godt valg med de ansigter der nu var sat på.

- Husk blot på, at vi vinder i fællesskab. Der har aldrig været så mange stemmer i spil som i år. Vi er ikke i konkurrence med hinanden - men mod de andre. Det er dejligt, at vi kan spænde sig vidt og ikke mindst bredt over interessefelter, job, køn og ikke mindst geografisk. Det er vigtigt i en kommune som vores, sagde Ib Lauritsen, der på sin sædvanlige humoristiske facon kun havde et problem.

Der var »kun« 16 personer på Venstres liste - men 23 pladser i byrådet.

- Vi skal jo nok op på 24 - for det vil jo være rart med en suppleant, pointerede den ganske veloplagte borgmesterkandidat,


Ordet er dit