Tip os

112

Voldtægt i Ikast: Politiet jagter fortsat gerningsmand

Manden, der søndag morgen voldtog en 35-årig kvinde i Ikast, er endnu ikke fundet.- Vi hører gerne fra vidner eller andre, der kan hjælpe os, siger politikommissær Jim Hansen
31. oktober 2011, 09.41

Midt- og Vestjyllands Politi er fortsat på jagt efter gerningsmanden, der søndag morgen voldtog en 35-årig kvinde i Ikast.
Politiet håber, at offentligheden kan hjælpe til med opklaringen af den alvorlige forbrydelse, siger Jim Hansen, efterforskningsleder og politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.
- Vi har talt med en fem-seks vidner, som vi selv er fundet frem til, men vi hører meget gerne fra personer, der søndag mellem klokken 6 og 7 befandt sig i området omkring Østergade og Kildevej, siger Jim Hansen.
Truede med tæsk
Den 35-årige kvinde fra Ikast blev voldtaget, da hun var på vej hjem fra en bytur. Mellem klokken 6 og 7 forlod kvinden værtshuset Bailey's Pub på Østergade, herefter gik hun ned ad Kildevej. Da den 35-årige kvinde passerede en gyde på Kildevej, blev hun hevet ind i mørket af en udenlandsk mand. Manden truede den 35-årige kvinde med tæsk, inden han - ifølge kvinden - begik fuldbyrdet voldtægt. Voldtægtsmanden tog efterfølgende den 35-åriges taske, før han løb fra stedet i ukendt retning.
Østeuropæisk gerningsmand
Politiet har udsendt følgende signalement af voldtægtsmanden: Mand, cirka 25 år, 180 centimeter høj, østeuropæisk af udseende og almindelig af bygning. Han bar cowboybukser og en blå t-shirt.
- Manden talte engelsk med accent. Det sammenholdt med kvindens forklaring om, at gerningsmanden havde et østeuropæisk udseende gør, at vi kigger efter en mand, der kan kommet fra Østeuropa, forklarer Jim Hansen.
Chokeret offer
Efter voldtægten fik kvinden vækket en beboer på Kildevej, som slog alarm til politiet.
- Den 35-årige kvinde er naturligvis chokeret efter voldtægten, men hun har ikke pådraget sig yderligere, fysiske skader, siger Jim Hansen.
Har sikret spor
Det meste af søndag brugte politibetjente og hundepatruljer på at undersøge gerningsstedet i og omkring Kildevej. Det betød, at dele af området var afspærret i flere timer.
- Vi har sikret os en række spor, som nu er sendt videre til tekniske undersøgelser. Der vil dog gå flere uger, inden vi får svar på eventuelle dna-spor, påpeger politikommissæren.
Midt- og Vestjyllands Politi i Herning kan kontakts på 96 14 14 48.


Ordet er dit