Tip os log ind

Stop spild af overskud!

KLUMME | Hver dag går en masse god mad til spilde, men har du tænkt på, at der også dagligt spildes en masse god overskud?
30. april 2014, 17.37

FRIVILLIG | Vi håber, at du, når du læser følgende, får lyst til at være med på FrivilligBørs 2014. Vi vil nemlig rigtig gerne have dig med. Vi vil lige gøre opmærksom på, at du/I skal være tilmeldt for at være med, og at der kun er få dage tilbage at gøre det i – så tilmeld dig nu på hjemmesiden: frivilligborsikast-brande.dk. Du kan også ringe til Charlotte (21329409) eller Kurt (40681488), hvis du foretrækker det. Men skynd dig, der er kun et begrænset antal pladser!


Fokus på at undgå madspild

På landsplan er der stort fokus på at undgå spild af mad. Lokalt har vi nu for andet år i træk også fokus på at undgå en anden form for spild. Et spild af noget usynligt. Noget som vi måske ikke lige tænker over, at vi har, og som ofte ikke bliver brugt, eller som kunne bruges mere. Det vi taler om, er: ”overskud”. Det kan være overskud af noget, du er god til, eller noget du har overskud af. Måske er du god til at fortælle historier, bage kager eller til at sætte hylder op. Måske har du et lokale, der står tomt, som andre godt må låne en gang i mellem. Alt dette er der nogen, der kan få stor glæde af.


FrivilligBørsen er en markedsplads eller en form for central, hvor enkeltpersoner, foreninger, erhvervsliv og kommunale institutioner mødes to timer en dag om året og giver eller modtager noget, som deltagerne har overskud af. Det er en børs uden penge. Og muligheder er der masser af. Prøv at klik ind på hjemmesiden (www.frivilligborsikast-brande.dk), ta’ et kig på mulighederne og bliv inspireret af de aftaler, som blev lavet sidste år. For når man tænker nærmere over det, har de fleste af os noget at bidrage med.


Nemt at være med på børsen

Det er nemt at være med på FrivilligBørsen 14. maj. Du skal bare gøre, hvad du er god til, eller bidrage med noget som du har overskud af. Det er også vigtigt at huske på, at du kan bidrage uden at det kræver den helt store indsats. Det handler kort sagt om at gøre det sjovere for hinanden. FrivilligBørsen skaber glæde. Glæden ved at give. Glæden ved at modtage. Glæden ved at være sammen om at gøre noget godt for hinanden.


Sammen skaber vi noget specielt og gør noget godt for en masse lokale mennesker samtidig med, at vi får sat vores område på landkortet, ligesom vi gjorde sidste år, da vi som den første kommune i landet afholdt en FrivilligBørs. Det blev en stor succes takket være en fantastisk lokal opbakning fra folk. En opbakning, som vi også håber på i år, så vi kan slå fast, at FrivilligBørsen er kommet for at blive.


Håber på sponsorer

Det er desværre ikke gratis at skabe rammerne for FrivilligBørsen. Derfor beder vi også lokale virksomheder og andre interesserede om at være med til at sponsorere den gode sag – beløbet bestemmer du/I selv. Så selv om din virksomhed måske ikke har tænkt sig at deltage på FrivilligBørs 2014, er du/I meget velkommen til at give et bidrag og komme på listen af sponsorer og samarbejdspartnere.


Lokalt er vi rigtig gode til at hjælpe hinanden og til det der med frivillighed. Det kan vi roligt klappe os selv på skuldrene over. FrivilligBørsen er et godt supplement til at bevise, at vi her i Midtjylland har et ekstra gear, når det handler om at tænke på andre end os selv. Og måske får du endda mere ud af at være med, end du kunne drømme om. Det oplevede flere af deltagerne sidste år.


Vær med til at stoppe spild af overskud. Tilmeld dig FrivilligBørs 2014 i dag.


Ordet er dit