Tip os log ind
  • 1/: CEO Jens Poulsen, DK Company vil helst vinde - men hellere 3-0 end 5-0, hvis alle medarbejdere kommer sikkert igennem hele kampen foto Henrik Ole Jensen
  • 1/: Jens Poulsen, dir. Dk Company.
    Foto: Henrik Ole Jensen

- Det handler om nærvær og langvarige relationer

20. september 2017, 18.59

VINDERMENTALITET. Det handler overordnet om at vinde - men i høj grad også om måden man vinder på.

CEO Jens Poulsen fra DK Company med hovedsæde i Ikast, er vokset op i byen og flasket op med iværksætterånd og en holdning til, at ingenting kommer af sig selv

Han er stolt over at drive virksomhed i en kommune, der på trods af sin størrelse, formår at gøre sig bemærket på den gode måde, og henviser her til, at Ikast-Brande igen er topscorer i Dansk Industris undersøgelse om Erhvervsvenlighed.

- Vores DNA er beslægtet, siger Jens Poulsen og henviser til hans filosofi om, at selvom det handler om at vinde, så er der også vigtigt, at man gør det på en ordentlig og anstændig måde, hvor nærvær og langsigtede relationer er vigtige parametre.

- Vi driver virksomhed med et ønske om at søge langvarige relationer som kommer vores leverandører, vores kunder og vores medarbejdere til gode. Det handler om at opføre sig ordentligt på den lange bane. Vi skal tjene penge, men vi skal også have det godt med det. Det hjælper ikke, at vi presser de sidste dråber ud af citronen, for på kort sigt at score gevinsten.

- Vi skal ikke acceptere det laveste tempo, men jeg vil hellere vinde 3-0 end 5-0, hvis det betyder, at vores medarbejdere har det godt og er glade, siger Jens Poulsen og tilføjer, at omvendt heller ikke satser på en sejr på bare 1-0.


Skal lytte og have respekt

For ham handler alt om mennesker. DK Company, der producerer tøj og tekstil bekymrer sig om mennesker, men også om, at miljøet skal belastes mindst muligt. Fordi det på den lange bane, bedst kan betale sig. - Vi skal lytte og have respekt. Hvis vi ikke evner at tage hånd om vores medarbejdere,så de fungerer så er vi jo bare en tom skal. På samme måde som vi skal have respekt for både leverandører og kunder, så vi kan få den langvarige relation, vi sætter pris på. Det er som et parforhold, hvor der skal være gensidig respekt. Når vi kender hinanden og tingene fungerer, så er energien til stede. Så har vi en win-win situation, siger Ikast-direktøren.

Han er stolt af, at have startet sin virksomhed i en kommune, der også har forstået netop at tænke langsigtet med en filosofi om, at nærvær og dialog er vejen frem, når det handler om at servicere de lokale virksomheder.

- Det er ikke altid størrelsen, men måden man gør sig bemærket på, der tæller. Jeg er ikke i tvivl om, at Ikast-Brande Kommune og DK Company deler DNA. De langsigtede relationer er dem, der giver sejren, siger Jens Poulsen.


Ordet er dit