Tip os log ind
  • 1/: Vip'erne samlet efter talerrækken i Streetsporthallen - fra venstre konferencier Kurt M. Pedersen, arkitekt Julian Weyer, Jakob Færch fra Lokale- og Anlægsfonden, formanden for ISIB, Niels L. Thygesen, direktør i Realdania, Jesper Nygård, borgmester Ib Lauritsen og Søren From fra ejendomsselskabet og Bestseller.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Hjerteballoner sendt til vejrs - mellem regnbygerne. Hjertet er indviet.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Masser af publikum til de mange indslag.
    Foto: Henrik Ole Jensen- Et område med nytænkning og initiativ

12. september 2018, 05.55

IKAST Streetsport-hallen i det nye multihus i Ikast, Hjertet, er måske ikke et oplagt sted at holde taler.

Den er jo beregnet til høj musik, street-sport, basketball og skøjteløb.

Men da klokken nærmede sig 10 lørdag formiddag, og det stadig stod ned i stænger uden for, trak man folk inden for i streetsport-hallen og lod loungeområdet på balkonen udgøre talersted til dagens VIP'er.

Blandt dem var en af bidragsyderne, Realdania, hvis direktør, Jesper Nygård, roste Ikast-Brande's iværksætterånd og initiativ.

- Nytænkning er en del af jeres DNA, sagde direktøren, der kunne fortælle, at Realdania gerne bygger kloge kvadratmeter. Altså huse og rum med dobbeltfunktioner.

- Multifunktioner breder sig på flere måder i Hjertet. Børn og voksne vil bruge huset, og mange forskellige kulturer vil mødes under samme tag. I Realdania samarbejder vi bredt. Og gennem vores støtte og indsats vil vi gerne inspirere til, at fysiske mødesteder tager højde for nye måder at være sammen på.

Der var en perlerække af prominente personer på talerækken, og til at styre slagets gang ved indvielsen lørdag havde man indhyret tidligere rektor Kurt Møller Pedersen.


Hedekraft

Borgmester Ib Lauritsen fortalte om den luftige ide, der udviklede sig til en vild vision og endte med at blive virkelighed.

- Hjertet er i sandhed et eksempel på det, vi kalder »hedekraft«. Vil man noget, handler det om at komme i gang, sagde borgmesteren, der også indrømmede, at uden Bestseller's massive økonomiske involvering i Hjertet, var projektet nok endt med et »hjertestop«.

- Hjertet er åbent for alle. Det er borgernes hus. Det er foreningernes hus. Det er de foreningsløses hus. Opfordringen til alle - brug huset, udforsk det. Til lykke med et fantastisk sted.

På talerækken var også - naturligvis - formanden for ISIB, den internationale skole, Niels L. Thygesen, der har været en af de markante ildsjæle i projektet.

- Det er et kulturhus med uendelige muligheder for bevægelse, samvær og oplevelser. Når Hjertet banker, lever vi. Det kommer huset og området til, sagde Thygesen, som fremhævede de kæmpefordele, ISIB får ud af huset med mulighed for sportsfaciliteter og flere undervisningslokaler.

Også Jakob Færch, udviklingskonsulent for Lokale- og Anlægsfonden, som også har bidraget med midler, samt ikke mindst Søren From, formanden for ejendomsselskabet ISIB og repræsentant for Bestseller, var på talerlisten og roste projektet.

Det samme gjorde arkitekten bag det spændende byggeri, Julian Weyer, fra C. F. Møllers tegnestue.

Og så var det tid til at genne alle ud mellem regnbygerne for at sende balloner - naturligvis formet som hjerter - op i luften, hvorefter Ib Lauritsen officielt kunne erklære multihuset åbnet.


Ordet er ditMere Ikast