Tip os log ind
FC Midtjyllands næstformand Johnny Rune er her fotograferet på Ikast Stadion, der stadig spiller en rolle i fusionsklubbens dagligdag.?
Foto: Henrik Ole Jensen

- FCM bliver endnu stærkere fremover

01. juni 2018, 06.33

AMBITIONER Det var en stolt Johnny Rune, der 2. pinsedag sammen med spillere, trænere og fans fejrede FC Midtjyllands andet danske mesterskab.

Ganske symbolsk sad Johnny Rune - klubbens nuværende næstformand, tidligere formand og æresmedlem i FCM siden 2006 - med i den åbne Mercedes, der fragtede ham selv, klubbens medstifter, tidligere bestyrelsesformand og storsponsor Steen Hessel samt eks-FCM-topscorer Alexander Sørloth, der viste DM-pokalen frem, rundt på æresrunden på MCH Arena.

Siden Johnny Rune og Steen Hessel i 1999 var drivkræfterne bag FC Midtjyllands fødsel har fusionsklubben - sammensat af moderklubberne Ikast FS og Herning Fremad - buldret frem på den danske fodboldscene.

Sølv- og bronzemedaljerne er hentet i en lind strøm over årene, hvor FCM's dårligste placering hidtil er en syvendeplads.

I 2015 blev »ulvenes« første seniortitel en realitet i form af det danske mesterskab - en triumf, som FC Midtjylland altså gentog i den forgangne sæson.

- Det seneste mesterskab er måske endda en større bedrift, end da vi vandt guld i 2015. Ikke kun, fordi klubben i vinterpausen sagde farvel til en række profiler (blandt andre Sørloth, Rasmus Nissen Kristensen og Filip Novák, red.), men også på grund af det svære slutprogram, vurderer Johnny Rune.


Stabil og højere kvalitet

FCM's næstformand tøver ikke med at pege på cheftræner Jess Thorup som nøgleperson i den seneste guldsæson.

- Spillerne fortjener naturligvis stor ros for deres vilje og fight i hele sæsonen, men især stabiliteten, som Jess har bragt ind i truppen, fik stor betydning. Trænerens evne til at udvælge de bedste spillere på dagen har været imponerende, mener Johnny Rune.

Netop stabilitet og kontinuitet er de rette betegnelser, hvis man skal sætte ord på FC Midtjyllands udvikling siden klubbens første mesterskab for tre år siden. Det slår Rune fast.

- Klubben er blevet mere stabil i løbet af de sidste to-tre år. Man har været i stand til at fortsætte udviklingen hele vejen rundt, og særligt på den sportslige front står vi endnu stærkere end i 2015, siger næstformanden.

Johnny Rune hæfter sig ved, at FCM har formået at løfte det sportslige niveau i Superliga-truppen, men også talentudviklingen, der fungerer som fremtidssikret supplement til »ulvenes« bedste mandskab.

- Præcis, som man også vil opleve i de kommende måneder og i de kommende sæsoner, har FCM hentet klassespillere til truppen. Altså etablerede profiler, der fra første dag kan være med til at løfte os fremad. Den filosofi vil FCM fortsætte med. Det er en af årsagerne bag vores to mesterskaber, siger han.

Den fodbolderfarne ikastbo tilføjer:

- For nogle år tilbage blev der ofte hentet »fyld« ind, når FC Midtjylland købte nye spillere. Og flere gange valgte man at skubbe talenter, der måske ikke var helt klar, igennem systemet. Sådan er det ikke længere, siger han.

- Ved at hive spillere ind med højere kvalitet, har man øget kvaliteten i hele klubben. Det betyder blandt andet, at de talenter, der hives op til Superliga-holdet, er mere modne og har en højere standard end for få år tilbage, analyserer Johnny Rune.


Ikast som medspiller

Selvom FC Midtjylland officielt har hjemmebane i Herning, har Ikast fortsat en kæmpe andel i »ulvenes« udvikling.

Og i det seneste danske mesterskab. Det vurderer Johnny Rune.

- Hele idræts- og elitesportsmiljøet i Ikast smitter jo af på FCM. Også omkring akademiet, men også på træningsanlægget, der jo blandt andet benyttes af Superliga-holdet, pointerer han.

På samme måde som FC Midtjylland og klubbens engelske ejer, forretningsmanden Matthew Benham, har investeret i nye spillere, trænere og specialister har man valgt at opgradere faciliteterne i Ikast.

- Man kan jo tage de nye græsbaner og den nye kunstgræsbane, der er opdateret med det mest moderne underlag, som eksempler. Klubben fokuserer og optimerer ned til de mindste detaljer - til gavn for den fremtidige udvikling, siger Johnny Rune.

Og hos FC Midtjylland har man ikke tænkt sig at slippe grebet om toppen af dansk fodbold.

- Vores setup bliver endnu stærkere fremover. De klubber, der vil udfordre os herhjemme, skal virkelig ud over stepperne. Ellers får de svært ved at følge med, lyder det optimistisk fra næstformanden.


Ordet er dit