Tip os log ind
Solen skinnede over parrets smukke have i Bording. På fredag håber de også på smukt forårsvejr, når diamantbrylluppet fejres med familie og venner på Pårup Kro. ?
Foto: Tom Laursen

- Vi er klar til mange flere år sammen

På fredag fejrer ægtepar fra Bording diamantbryllup. Et tilfældigt møde for 65 år siden indleder parrets historie
24. maj 2017, 10.48

Bording En sommermorgen i 1952 begyndte et eventyr for ægteparret Ingrid og Svend Ivan Jørgensen. Et eventyr, som indtil nu har varet i 65 år. En ung Svend Ivan Jørgensen var tæt på at lukke en aftale, der skulle sikre ham et sommerjob på samme gård, som den 17-årige Ingrid Jørgensen tjente på. Men midt under lønforhandlingen skete der noget uventet for den 21-årige ungkarl.

- Døren til stuen gik op, og der stod Ingrid og smilte genert. Jeg holdt helt op med at høre efter og kiggede bare hen på hende. Lige fra det øjeblik var jeg forelsket, og jeg tror, at Ingrid havde det på samme måde. Utroligt nok.

- Jo men det er sådan set rigtigt nok. Jeg syntes også, at han var flot. Det var jo næsten som på film. Det var det, man kalder kærlighed ved første blik. Det lyder nok lidt romantisk i dag, men det var nu engang sådan, det var, supplerer Ingrid Jørgensen.

Parret mindes ofte den sommer, som blev starten på et rigt liv. Sammen har de fået fire børn, som har givet syv børnebørn og to oldebørn.


At flirte uden snapchat

Sommeren gik, og parret skulle efterfølgende videre i hver deres retning. Begge var imidlertid enige om, at kontakten skulle fortsætte. Svend Ivan Jørgensen tog efter sommeren på højskole, og al kontakt foregik via brev med ugers mellemrum.

- Naturligvis var savnet stort, men dengang var der ikke noget internet, og for os fungerede det fint bare at skrive breve. Vi havde jo heller ikke andre alternativer. Jeg kan godt se, at unge mennesker i dag har nogle helt andre muligheder med alt det, der efterhånden findes. Vi havde minderne om hinanden, en masse søde breve og et savn, der kun blev større og større, og det kan da have været medvirkende til, at vi blev endnu mere glade for hinanden og satte ekstra pris på at være sammen, når det var muligt, forklarer Svend Ivan Jørgensen.

Det unge par var kærester i fem år, før den unge landmand endelig gik på knæ i 1957.

- Det var faktisk mig, der sagde til Svend Ivan, at hvis vi skulle giftes, så var det ved at være tid, griner Ingrid Jørgensen og kigger kærligt over på sin mand.

- Jeg havde jo tænkt på at fri til hende længe, men hvordan gør man nu lige det, og siger hun ja eller nej? Det var en stor beslutning. Jeg blev da utrolig glad, og så giftede vi os, mindes Svend Ivan Jørgensen.


Et berejst par

Ingrid og Svend Ivan Jørgensen har altid holdt af at rejse. Således har parret masser af ferieminder fra blandt andet Gran Canaria. Men to af parrets fire børn har valgt at bosætte sig uden for landets grænser, hvilket har givet nogle uforglemmelige oplevelser i både Norge og Chile.

- Vores ene søn bor i Chile, hvor han dyrker vin. Det er ikke længe siden, vi var ovre for at besøge dem. Det var en fantastisk oplevelse at komme over og opleve deres hverdag, fortæller Ingrid Jørgensen og tilføjer:

- Vi er taknemmelige for, at det kan lade sig gøre i vores alder. Men det var godt nok også en lang rejse.

Et andet af parrets børn bor i Norge, hvilket også har resulteret i et besøg i det norske for nyligt.

- De to andre bor heldigvis i Danmark. Afstanden betyder, at det hører til sjældenhederne, at hele familien er samlet, forklarer Ingrid Jørgensen og udvælger et af de mange fotos fra skænken.

- Her er vi samlet alle sammen. Det er kun sket en gang tidligere, og det kommer nok ikke til at ske igen. Men sådan er det. Både børn, børnebørn og oldebørn trives, og det er det vigtigste, forklarer hun.


Er meget taknemmelige

Ingrid og Svend Ivan Jørgensen håber på også at kunne blive boende i huset i Bording i de kommende år. Haven er velholdt, grøn og frodig. Begge tilkendegiver da også, at de godt ved, at de har været heldige.

- Et godt helbred, et langt ægteskab og en stor familie, der trives er ikke noget, man skal tage for givet. Vi er dybt taknemmelige. Når man kommer op i vores alder, tænker man måske mere over det hele, forklarer Svend Ivan Jørgensen og bliver suppleret af sin hustru.

- Jeg føler mig rig. Når Svend Ivan og jeg sidder for enden af et stort frokostbord med familien samlet, føler jeg mig lykkelig.

Begge er enige om, at der ikke ligger en fast manual for, hvordan man kan leve lykkeligt i et ægteskab i så mange år. Alligevel er det nærliggende at spørge om et godt råd eller to til, hvordan man bevarer gnisten og glæden i så mange år.

- Man skal opføre sig ordentligt. Det er en ting. Noget andet er, at Ingrid og jeg nok bliver draget af hinandens forskelligheder. Derudover er humor også vigtigt, lyder det fra Svend Ivan Jørgensen, som efterfølgende kigger kærligt over mod sin hustru og bedste ven.

- Og så elsker vi hinanden. Hver eneste dag.


Ordet er dit