Tip os log ind
Erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen kalder Ikast-Brande og Herning for entreprenante områder. Erhvervsrådet tilbyder gratis rådgivning til iværksættere.
Foto: Tom Laursen

- Vi lever i et entreprenant område

Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande tilbyder gratis vejledning til iværksættere
25. august 2019, 14.38

Erhverv Det er en gratis service, og man behøver ikke være medlem.

Erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen fra Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande fortæller om den service, som Erhvervsrådet tilbyder iværksættere fra Ikast-Brande Kommune og Herning Kommune.

Kenneth Mikkelsen fortæller, at den gratis service tilbydes alle iværksættere, hvilket tæller alt fra personer, der går og tumler med en løs idé og helt op til virksomheder med tre år på bagen.

Det tilbydes med andre ord en bred palette af hjælp og støtte, og det er Erhvervsrådets opgave at få stillet iværksætterne alle de spørgsmål, som de ikke kender svaret på, eller ikke vidste, at de overhovedet skulle tage stilling til.

- Vi er ofte med i den indledende og afklarende fase sammen med iværksætterne, der typisk har en drøm om at være iværksætter og har fået øje på produkt eller eller en serviceydelse, man gerne vil levere til markedet, og det er man meget fokuseret på. Når vi sidder over for dem, stiller vi dem de spørgsmål, de ikke er vant til for at komme 360 grader rundt om ideen. Er du opfinder, har du styr på at udvikle dit produkt, men hvem skal sælge det, hvem skal producere det, hvad med bogholderi. Det er alt sammen noget, som ligger uden for selve produktet, men det er vigtigt, hvis den skal overleve på sigt. Der tillader vi os at være djævlens advokat, siger Kenneth Mikkelsen.


Brobygger

Som iværksætter, hvad end man er i den indledende fase eller flere år inde i forløbet, kan man ikke vide alt.

Noget af det Erhvervsrådet kan hjælpe med er at svare på spørgsmål og hjælpe iværksættere videre.

- Nogle har brug for ekspertbistand, nogle for støttekroner. Vi er brobyggere, og populært sagt har vi et netværk, som er anderledes en iværksætternes og virksomhedernes. Deres netværk er bundet op på deres kunder og leverandør, men hvis man skal ud på eksportmarkeder, har man brug for andre kompetancer, dem kender vi, og dem bringer vi i spil. Hvor er udviklingspotentialet? Er der brug for ekstern sparring eller uddannelse eller kontakt med andre virksomheder - en stor del af vores indsats er at bygge de broer, siger Kenneth Mikkelsen.


Et stærkt område

Om Ikast-Brande og Herning som iværksætterområder lyder erhvervsdirektørens dom:

- Rejser man rundt i landet og spørger, så finder man ud af, at vores område er kendt vidt og bredt for at være et entreprenant område. Iværksætterriet blomster, og det ligger dybt i vores dna. Overlevelsesraten er også ret i høj. Vi tænker os godt om, og vi slår ikke større brød op, end vi kan bage. Målet er at holde fast i overlevelesrate og så se endnu mere udvikling.


Fokus på handel

Kenneth Mikkelsen fortæller, at iværksætternes ideer ofte omhandler handel.

- Det iværksætteri, der kommer fra de store universitetsbyer, kan vi ikke helt sammenligne os med. Det er håndværksbaseret og tjenesteydelser, mens vi ser rigtig meget iværksætteri inden for handel, siger erhvervsdirektøren, der fortventer, at den grønne omstilling i fremtiden vil komme til at fylde rigtig meget.

- Det kommer vi til at se i vores erhvervsliv, og jeg gætter på, at vi kommer til at se mange iværksættere med det som omdrejningspunkt.

Sidste år var 250 iværksættere igennem hos Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.


Ordet er ditMere Erhverv