Tip os log ind
Carsten Kissmeyer: Apple havde kig på Ikast-Brande.
Foto: Steen Hebsgaard

- Apple havde kig på os

For to år siden udarbejdede kommunen oplæg til en stor park til en »meget stor kunde«
25. februar 2015, 10.35

Ikast-Brande Oven på ugens tophistorie om Apples placering af en stor erhvervsbygning med 300 ansatte uden for Viborg melder spørgsmålet sig:

Havde man også kig på Ikast-Brande Kommune, som gennem flere år er kåret som Danmarks bedste erhvervs-kommune?

- Det havde man, bekræfter borgmester Carsten Kissmeyer.

- For et par år siden blev vi bedt om at udarbejde forslag til en stor erhvervspark med meget fokus på genanvendelse og strømforsyning. Henvendelsen kom fra Invest Denmark. Vi vidste ikke dengang, hvem kunden var. Men det var et stort projekt, og vi brugte en del kræfter på det - og forespurgte flere gange om resultatet. I dag kan jeg godt forstå, at det blev Viborg. Det er formentlig på grund af placeringen ved en meget stor transformatorstation, siger Carsten Kissmeyer, der på landsdelens vegne glæder sig over Apples beslutning.


De afledte effekter

- Nu er det ikke de 300 arbejdspladser, Apple kommer med, der kommer til at betyde mest. Da Siemens investerede her i området, blev der skabt flere tusinde arbejdspladser. Det er de afledte effekter af et så stort projekt, der kan komme til at betyde meget. Også for beskæftigelsen, siger borgmesteren.

Karup Lufthavn, som Ikast-Brande Kommune er medaktionær i og Kissmeyer næstformand for, kan også få glæde af det nye tiltag, vurderer han.


Ordet er dit