Tip os log ind
  • 1/: Jørgen Kristensen har travlt på virksomheden
  • 1/:
  • 1/:
  • 1/:

- Det kunne være dig eller mig

BORDING | Hos Bording Fronts er social ansvarlighed en del af hverdagen. Med et nyt produkt - Christianiacykler til børn - får indehaver Jørgen Kristensen mulighed for at skabe socialøkonomiske arbejdspladser
19. juni 2014, 10.21

CYKLER | De kommende år vil børn i både Danmark og flere steder i Europa og USA komme til at drøne institutioner, veje og stier tynde på små smarte Christianiacykler. Produceret i Bording.


Medindehaver og grundlægger af Bording Fronts, Jørgen Kristensen, har etableret virksomheden DIIG & MIIG, der i samarbejde med Carla & Co har udviklet cyklen. Og allerede på nuværende tidspunkt - inden man har markedsført cyklen voldsomt - er det solgt 30, forhåndsbestilt 100 og forventning om i alt 250 solgte i løbet af første halve år. Henvendelserne strømmer ind fra blandt andet Skandinavien, Holland, England og USA.


Udover at være et lovende erhvervseventyr, er DIIG & MIIG også en historie om social ansvarlighed.

- Produktionen af delene står Bording Fronts for. Men montage og pakning har indtil for nylig ligget hos mig privat, hvor jeg og mine børn derhjemme har kælet for hver enkelt cykel. Men det er efterhånden ved at være for tungt for os, fordi efterspørgslen stiger. Derfor var vi nødt til at finde en anden løsning, siger Jørgen Kristensen.


Meningsfyldt hverdag

Bording Fronts har gennem flere år fungeret som en virksomhed, hvor udsatte ledige i samarbejde med kommunen har været i afklarende forløb eksempelvis mentorordning, flexjob og arbejdsprøvning. Derfor var betænkningstiden kort, da en medarbejder i jobcentret foreslog, at man kunne lade DIIG & MIIG være en socialøkonomisk virksomhed.


- Vi havde dårligt råd til at ansætte en på fuld tid. Men på denne måde kan vi både få monteret og pakket cyklerne af medarbejdere, der har tid og lyst til at kæle for hver enkelt del. Og samtidig får disse mennesker et meningsfyldt job at stå op til. Et job, hvor de sammen med deres kolleger kan være med til at sætte præg på hverdagen, være med til at udvikle produktet og måske endda udvikle nye - og samtidig have et socialt liv, siger Jørgen Kristensen, som lige nu kigger efter de rette kandidater til jobbet.


Social forpligtelse

At tænke i de socialt ansvarlige baner, er ikke nyt for Jørgen Kristensen og hans medarbejdere i Bording Fronts. Selv mener han, det skyldes hans egen livserfaring med en far, der blev invalid, da han var sidst i 40'erne.


- Man kan så nemt blive parkeret og ikke blive brugt. Ikke have noget at stå op til, fordi man er kasseret. For mig har drivkraften altså været, at det ikke bare er noget der sker for naboen. Det kan ske for os alle. Derfor vil jeg gerne være med til at gøre en forskel for dem, der er havnet på den side af livet, siger Jørgen Kristensen, der gennem årene har fået skabt en social ånd på arbejdspladsen.


- Jeg har brugt den nødvendige tid og energi på at forklare medarbejderne, hvorfor vi har en social forpligtelse til at hjælpe andre i gang igen. Vi har masser af små opgaver, der kan give dem en meningsfyldt dagligdag. Det har taget tid at skabe den ånd, men i dag tager medarbejderne ejerskab i at hjælpe. De har jo også oplevet, hvordan disse mennesker blomstrer op og kan mærke, at de er med til at gøre en forskel.


Social StartUp

DIIG & MIIG er udtaget til de afsluttende runder i udviklingsprogrammet Social StartUp, som blandt ansøgerne udvælger en række ambitiøse sociale iværksættere, der får sparring, netværk og 100.000 kr. i opstartskapital.


DIIG & MIIG starter for alvor op 1. august - uanset om virksomheden får de 100.000 kroner eller ej.

- Vi begynder stille og roligt med produktion i Bording Fronts og en eller to ansatte på deltid. Og så bygger vi roligt op. Vækstplanen er, at vi i løbet af det første halvandet til to år skal have 4-6 ansatte, siger Jørgen Kristensen.


Ordet er dit