Tip os log ind
  • 1/: Steen Mikkelsen afgiver sin stemme
  • 1/:
  • 1/: Niels Wiwe var ikke i tvivl om, hvad han skulle stemme
  • 1/: Et par nissehuer dukkede op til afstemningen i Ikast
  • 1/: Valgtilforordnet Brian Bøge Christensen får en snak med en af vælgerne, Bjarne Sass-Petersen

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om ja eller nej

Det siger en af vælgerne, Steen Mikkelsen
03. december 2015, 16.22

AFSTEMNING Det var faktisk svært torsdag at finde tvivlere blandt de borgere, som mødte op i Ikast Hallen medbringende deres vagkort, der gav dem ret til at stemme ved folkeafstemningen om retsforbeholdene.

- Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville stemme. Og hvad jeg ville stemme, siger en af dem, vi fandt umiddelbart efter at stemmesedlen var smidt i de opsatte skraldespande - i dagens anledning omdannet til stemmeurner.

- Jeg har sat mig og godt grundigt ind i retsforbeholdene - og kunne finde både ting, der var et nej for mig, og andre, der var et ja. Når man så vejer tingene op mod hinanden, endte jeg med et Nej. Jeg er overbevist om, at vi kan få en række ting igennem via parallelaftaler og dermed bevare vores suverænitet, siger Steen Mikkelsen.

Også Niels Wiwe, der er en af de ældre vælgere, mødte op for at udnytte sin demokratiske ret.

- Jeg var heller ikke i tvivl. Det er svære spørgsmål, så jeg har valgt at lytte til, hvad det parti, jeg normalt stemmer på, mener i denne sag, sagde han.

Stemmedeltagelsen følger stort set tendensen fra folkeafstemningen i 2014 om patentdomstolen - og man kan derfor vente, at den ende på et sted mellem 55 og 60 procent.

Ordet er dit