Tip os log ind
  • 1/: Stinne Jepsen holder sig ajour med udviklingen og har sin egen mobiltelefon, der bruges til både at tale i og sende SMS'ere
    Foto: Laila Kempel
  • 1/:
  • 1/:

100 årig har nu tre breve fra Kongehuset

Katrine Jepsen, Ikast fylder 100 år
26. marts 2018, 14.23

FØDSELSDAG Tre gange har hun fået brev fra Kongehuset. Det sidste brev kom for et par dage siden i anledning af 100 års fødselsdagen, som Katrine - bedre kendt som Stinne Jepsen fejrede 24. marts.

Tidligere har hun fået en kongelig hilsen i forbindelse med sit diamant- og krondidiamantbryllup med ægtemanden Tage Jepsen, som hun altså var gift med i 65 år.

Tage døde i 2013 kort før sin 99 års fødselsdag.

- Og det var altså ham, der sådan havde ønsket sig at blive 100 år, siger Stinne Jepsen, der voksede op i Tulstrup udenfor Ikast

Hun bor i dag selv i den lejlighed som hun og ægtemanden flyttede i tilbage i 1986 da de afhændede deres fælles symaskineværksted og tilbehørsbutik, som de havde drevet i mange år på Engehavevej i Ikast.

Stine Jepsen er født for 100 år siden i en tid, hvor der hverken var elektrisk lys, tv, telefoner og mobilertelefoner.


SMS'er med familien

Det sidste har fødselslaren dog taget til sig. En fin lyserød en af slagsen med store taster, som hun bruger til både at ringe men såmænd også SMS til de to børn, to børnebørn, der flittigt sørger for at sende oldemor billeder af de tre yngste i familietræet.

Stinne nyder at få besøg af familien, men også de to besøgsvenner, der kigger forbi en gang om ugen.

- Så ordner vi verdenssituationen, selvom det er lidt svær i øjeblikket, siger Stine Jepsen, der på trods af sine mange år forsøger at følge med tiden.

Hun kan også godt lide at lytte til lydbøger og får dagligt flere besøg af hjemmeplejen.

Men det bedste hun ved, og nok også det hun ønsker sig allermest i forbindelse med den runde fødselsdag er at være sammen med mennesker, venner og selvfølgelig familien.

Hun har selvfølgelig inviteret til fest og serverer den noget moderne menu: Tapas, og selvom hun selv har valgt det, så er hun alligevel noget nervøs for, om det nu også falder i god jord hos de inviterede gæster.

- Jeg er jo lidt i tvivl, om de ved, hvad det er, siger den 100 årig


Ordet er ditMere Navne