Tip os log ind
  • 1/: Oscar Engedahl Sørensen (midten) vandt guld ved DM i sportskarate. Sølvmedaljen gik til Michael Kristensen fra Aalborg, mens de to bronzemedaljer gik til Buster Ring fra Valby og Gustav Kallehave fra Aalborg.
    Foto: Privatfoto
  • 1/: Det var en stolt Oscar Engedahl Sørensen, der modtog sin første guldmedalje i sportskarate. ?
    Foto: PRIVATFOTO

12-årig karate-kæmper vandt DM-guld

Oscar Engedahl Sørensen er kun 12 år, men har alligevel hele seks års erfaring med sportskarate. Nu har han vundet sin største sejr
05. april 2018, 13.52

IKAST-HOLSTEBRO I weekenden blev der uddelt byger af slag og spark i Holstebro, heldigvis kom ingen alvorligt til skade. Slagene og sparkene havde nemlig et formål: Der var Danmarksmesterskaber i sportskarate.

En af deltagerne var 12-årige Oscar Engedahl Sørensen fra Ikast, og han endte med at løbe med guldet. Nu kan han kalde sig Danmarksmester i sportskarate for 12-årige i sin vægtklasse.

- Det er fedt, det er jeg da glad for. Det føltes rigtig fedt at kunne stå med medaljen ved siden af nogle, som jeg ikke har kunnet vinde over før, siger Oscar Engedahl Sørensen.


Arbejdet bærer frugt

Han har gået til karate siden han var seks år gammel. De første mange år har han trænet i Ikast i klubben Kaigan, men sidste år blev han spottet til et karatearrangement af en anden klub, og i et halvt år har han nu trænet på et elitehold hos klubben Budo Sportskarate i Holstebro, og det har altså givet pote. - Han er også et stort talent, så jeg er glad for at han er i klubben, siger den glade træner, Kim Brix Andersen.

Fascinationen for karate kom til Oscar Engedahl Sørensen fordi hans far, Mik Sørensen, i mange år har gået til karate.

- Jeg er stolt af at se, at Oscars hårde arbejde og de mange timer med træning bærer frugt, og det at han selv kan se og mærke, at det lykkedes. For der er hård konkurrence til at blive Danmarksmester, siger Mik Sørensen.


Selvkontrol og adrenalin

Oscar Engedahl Sørensen har det sorte bælte i sportskarate, men det er ikke bæltet, der betyder noget, når det handler om at vinde danmarksmesterskaberne. Det er færdighederne, og der har den unge medaljevinder ifølge sin far en hel del at trække på.

- Hans hurtighed, overblik og koordinering er virkelig god. Og så går han ind i det med liv og sjæl, når han skal kæmpe, fortæller faren stolt.

Og det er der en god grund til, fortæller Oscar.

- Det er sjovt, når man skal kæmpe, man kan mærke adrenalinen, og den spænding er der, siger han.

Sporten har da i ny og næ givet et par knubs - men ikke noget alvorligt. I sportskarate handler det nemlig ikke om at slå - men at røre ganske let, og det kræver en ganske særlig selvkontrol.


Ordet er ditMere Sport