Tip os log ind
Foto: Christian Sjurman

120-140 kommunalt ansatte på vej fra Brande til Vestre Skole

Samtidig vil man opgradere borgerservice i Brande - der kan dog dukke en ny løsning op inden mandag
21. juni 2018, 07.08

BYRÅD Med mindre der dukker en hidtil ukendt ny og bedre løsning op, vil Ikast-Brande Byråd formentlig på sit møde mandag aften vedtage, at man flytter de 120-40 administrative medarbejdere i Centerparken i Brande til lokaler på Vestre Skole.

Det er i hvert fald den indstilling, et enigt økonomiudvalg kommer med til byrådsmødet mandag aften.

- Det er vigtigt for mig, at understrege, at alle i udvalget står bag den indstilling. Vi lader lige de næste dage stå åbent, og kommer der en anden mulighed - skal vi snakke sammen igen inden byrådsmødet, siger borgmester Ib Lauritsen (V).

Baggrunden er den endelige beslutning om placering af den nye skole i Brande, der indebærer en investering på op mod 200 millioner. Centerparken, der rummer kommunal administration i dag, skal rives ved for at give plads til den nye skole. Medarbejderne skal derfor flyttes.

Og kommunen har arbejdet med at finde et alternativ. Primært i Brande eller Ikast.

- Vi har set på det i et økonomisk og driftsmæssig perspektiv. Og er enige om at bygningerne, der tidligere rummede Vestre Skole, er den bedste mulighed. Det vil økonomisk kunne gøres for fem millioner kroner.

Det har også været vigtigt, at man med Vestre Skole-løsningen har kunnet samle de ansatte på en lokalitet.

- Det er også set ud fra et medarbejder-perspektiv en god løsning. Vi kan ikke gå på kompromis med de forhold, vi byder de ansatte. De skal have rammer til at skabe en ordentligt arbejdshverdag. Og alle er enige om, at Vestre Skole pt. er den bedste løsning.

Ib Lauritsen er godt klar over, at nogen har ønsket, at man kunne beholde de arbejdspladser i Brande.

- Men vi skal have tingene til at gå op.


Ny borgerservice i Brande

- Til gengæld er det hensigten at finde et nyt sted til den borgervendte del af kommunen i Brande. Vi beder nu forvaltningen om at finde et andet velegnet sted. Det kan være biblioteket eller andre lokaler med god beliggenhed. Det er vores hensigt at give borgerservice i Brande et løft opad - i profil og åbningstid, siger borgmesteren.


Bibliotek, musikskole og dagpleje?

Bibliotek, Musikskole og dagpleje er ikke umiddelbart berørt af beslutningen om at rømme administrationsbygningen, og bliver derfor ikke behandlet i denne omgang. Forholdene omkring biblioteket m.v. vil blive præsenteret for byrådet i en senere indstilling omkring bygningen af den ny skole.


Ordet er ditMere Politik