Tip os log ind
  • 1/: Ditte Marie Kristensen.
    Foto: Steen Hebsgaard
  • 1/: Pelle Emil Hebsgaard.
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Andreas Bo.
    Foto: PR

17 kulturperler i Bakkehuset

Spillestedet i Ikast klar med foråret: Ivan Pedersen, Andreas Bo, Jesper Lundgaard og en duo med Ditte Marie og Pelle Hebsgaard på programmet
06. december 2017, 07.01

BAKKEHUSET Knapt 20 spændende musikalske og kulturelle aktiviteter er hvad kulturmødestedet Bakkehuset i Ikast byder på i foråret 2018.

Bakkehuset har netop offentliggjort sit program for det næste halve år, og det byder på en række oplevelser inden for primært musikkens verden, men også foredrag er med på plakaten.

- Vi synes selv, vi har sat et spændende og alsidigt program sammen. Men det synes vi jo hvert år, det store spørgsmål er, hvordan publikum modtager det, siger Bakkehusets leder, Bente Busk.

Hun har netop lukket ned for det sidste halvår af 2017 efter en sæson med flere udsolgte koncerter. Så optimismen er intakt som optakt til et nyt hektisk forår - der i øvrigt vil blive Bente Busks sidste. Hun går nemlig på pension i august næste år.


Berømt krigsfotograf

Bakkehuset starter med et foredrag med den kendte prisvindende krigsfotograf Jan Grarup. Han udkom i august 2017 med sit hidtil største værk »and Then There Was Silence«. Jan Grarup fortæller om sit arbejde som krigsfotograf og om bogen, der dokumenterer den verden af krig, sult og fattigdom, han har været øjenvidne til de seneste 25 år.

I februar byder man på en koncert med Bo Evers, der er i selskab med orkestret Gypsy Vendetta.


Peter og kopierne

Peter og de Andre Kopier, som flere gange har optrådt med succes i Ikast, giver koncert i slutningen af februar, og i starten af marts kan byde på et nyt navn.

Halfdanskerne udgør Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold, som siden 2008 har samarbejdet om at arrangere og fortolke sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Det blevet til adskillige albums og utallige udsolgte koncerter i hele landet.

Andreas Bo er nok mest som komiker og standup'er, men han er faktisk også en dygtig sanger og komponist. I foråret tager han på en akustisk turne med sit band og præsentere en række pop/rock/folk-sange. Det sker 8. marts.


Band med skotsk sound

I midten af marts vender et populært band tilbage til huset. Det engelske band Coast med stærke musikalske bånd til den skotske sound inspireret af bands som Runrig og Dire Straits giver koncert 14. marts med den store bandopsætning.

Ivan Pedersen har været på scenen i 50 år og er stadig spillevende, når han rock'er derudaf. Han regnes som en af landets bedste sangere og tager på turne med en trio, der giver koncert i Bakkehuset 22. marts.

I forbindelse med påsken danner musikhuset rammen om endnu en omgang af talentkonkurrencen Unge Sangere. Efter påske - fredag 6. april - kan man så opleve en aften med Sanne Salomonsens rock-univers. Ikke i skikkelse af Sanne selv - men i form af kopibandet Sannes Bedste, der før har trukket fulde huse i Ikast.

I midten af april kommer musicalsangeren Jesper Lundgaard på besøg og vil præsentere en aften med både foredrag om sit spændende liv men ikke mindst en række af de største hits fra Jespers omfattende karriere.

Dagen efter giver Søren Krogh Duo koncert og i slutningen af måneden kan man opleve Dressed for Roxette, der før har leveret forrygende koncertaftener i Bakkehuset.

Det Hule Host - et kendt lokal folkemusikgruppe - plejer per tradition at give koncert i huset, og det gør den i starten af maj.


Fire gange frokostjazz

Ind i mellem afvikles fire af de populære frokostjazz-arrangementer, og Bakkehusets forårsprogram slutter af med det, der for Bente Busk er en ønskeafslutning på mange års arbejde i huset: En koncert med to lokale sangstjerner. Ditte Marie Kristensen og Pelle Emil Hebsgaard.

- Det har jeg arbejdet på længe. Det er drøm at få de to sammen, siger Bente Busk.

Ditte Marie fra Bording har været med Melodi Grand Prix og har optrådt som forsanger i en række store bands. Pelle Emil Hebsgaard fra Ikast går fra den ene anmelderoste musical-præstation til den anden. Pt er det som alf i Tivolis julemusical, til foråret har Bakkehuset fanget ham i en kort pause i Seebach-musicalen, hvor Pelle har hove1drollen som Tommy Seebach.

Billetsalget starter 8. december.


Ordet er dit