Tip os log ind
Tove Videbæk

Tusind tak for 10.139 personlige stemmer

04. juni 2014, 18.08

læserbrev | Tak for den konservative 2. plads - og 1. suppleant pladsen - igen ?

Især tak til alle de mennesker, som har hjulpet med valgkampen og til de kristendemokrater, der valgte at anbefale vælgerne at stemme på mig. Det var jeg meget taknemmelig og rørt over.


Det konservative mandat i EU-Parlamentet blev sikret med 9,2 procent af alle stemmer, på trods af at meningsmålingerne i begyndelsen af valgkampen dømte os ude med kun tre-fire procent af stemmerne. Det vil sige, at opbakningen til partiet blev mere end fordoblet i løbet af valgkampen. Det er meget usædvanligt, og det er helt fantastisk! Derfor bliver valgresultatet også fejret som en stor sejr hos de konservative.


Jeg er meget glad og lettet over resultatet, på trods af at jeg ikke selv fik en plads i EU-Parlamentet. At sikre det konservative mandat i EU-Parlamentet var min absolut vigtigste prioritet i valgkampen. Hvis ikke vi igen havde fået Bendt Bendtsen ind i den kristendemokratiske / konservative og mest indflydelsesrige gruppe i EU-Parlamentet, så havde Danmark mistet indflydelse i EU. Så enkelt er det.


Det er klart at vi gerne ville have haft tre procent flere stemmer, altså godt 12 procent, som havde sikret os mandat nr. 2, men den massive EU-skepsis, som er kommet frem her i foråret har bestemt betydet noget også for konservatives valgresultat. Og set i lyset af at både Venstre og Socialdemokraterne mistede et mandat i EU-Parlamentet, så er vi rigtig glade og taknemmelige for vores resultat.


I dag er jeg bare taknemmelig og lettet. Tusind tak til alle, der har gjort en indsats for dette flotte resultat!Ordet er dit